Каду матирао Партизан

Звездина трећа пролећна победа над црно-белима

* РОБЕРТ ПРОСИНЕЧКИ: Велико је задовољство јер смо велику екипу победили трећи пут у кратком периоду. Ова победа много значи младој Звездиној екипи за самопоуздање

* АВРАМ ГРАНТ: Били смо бољи, стварали шансе, а они су дали гол из фантастичног шута, али једине прилике у другом полувремену. Разочаран сам резултатом, али поносан на играче због начина на који су узели титулу

          Убрзо се, међутим, у шанси нашао и штопер црвено-белих Никола Максимовић који је шутирао је главом после прекида, али изнад пречке голмана Партизана Николе Петровића.

          Најбољу прилику у другом делу меча имао је играч Партизана Милош Остојић који је добро шутирао главом, лопта је ударила у стативу после чега је и Иван Иванов покушао да савлада Бајковића, али је голман Звезде одбио лопту у корнер.

          Томић је имао још једну изгледну шансу пре него што је меч ушао у финиш. А све је било решено у надокнади времена, после добре акције саиграча, резервиста Кристијан Борха добро је примио лопту и одложио је за Кадуа. Бразилац у Звездином дресу, који је ушао у игру са клупе, одлично је шутирао са око 18 метара и својим 11. голом у сезони донео велику радост гостима.

          Звездин тренер Роберт Просинечки рекао је после нове победе над Партизаном да је велико задовољство победити црно-беле три пута узастопно, у кратком временском периоду и да то много значи његовој младој екипи.

          "Утакмица је била тврда, прави дерби, који ни ми, ни они, нисмо хтели да изгубимо. На крају смо дали тај гол за победу. Велико је задовољство јер смо велику екипу победили трећи пут у кратком периоду. Ова победа много значи младој екипи за самопоуздање", рекао је Просинечки новинарима на стадиону Партизана.

          Па наставио: "Моји фудбалери су показали карактер иако нас је мало послужила срећа, али то је фудбал. Тактички и тркачки смо врло добро одиграли", казао је Просинечки.

          Просинечки је додао да "још ништа није готово", јер, Црвену звезду 16. маја очекује финале Купа против Борца из Чачка које нееће бити нимало лако иако је Звезда  на папиру фаворит.

          Тренер Партизана Аврам Грант рекао је:

          "Били смо бољи, стварали шансе, а они су дали гол из фантастичног шута, али једине прилике у другом полувремену. Разочаран сам резултатом, али поносан на играче због начина на који су узели титулу", казао је Грант.

          Он је додао и да није имао на располагању све фудбалре за меч са Звездом, али да је освојена титула важнија од пораза у дербију.

          "Много играча није могло да игра, много важних играча. Ипак, осигурали смо титулу три утакмице пре краја првенства и овај меч је био за престиж. Хтели смо победу, али смо изгубили. Рекао сам играчима да сам поносан на њихову игру. Дуже време
играју квалитетан фудабал, као што су и данас. Међутим, морају наћи наццин да се носе са оваквим ситуацијама"", додао је Грант.

 

          КАДУ: Мој најважнији гол у каријери

          СТРЕЛАЦ победоносног гола у 142. вечитом дербију, Бразилац Каду, рекао је после мецца са Партизаном да је срећан због победе и да је одлучујући гол можда и најважнији у његовој каријери.

          "Осећам се баш добро. Ова победа је велика ствар за нас, али нам следи и финале Купа и битно је да освојимо трофеј. Ово је вероватно мој најзначајнији гол у каријери", казао је Каду.

 


Слични садржаји

Коментари