Јелен Суперлига: Ко ће „доле“ са Смедеревом?

БСК У НАЈТЕЖОЈ СИТУАЦИЈИ УОЧИ ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА,

УГРОЖЕНИ ЈОШ РАДНИЧКИ 1923 И НОВИ ПАЗАР

       Утакмицама 30. кола у недељу ће бити спуштена завеса на сезону 2012/13 у српском фудбалу.

       За већину тимова ће предстојећи мечеви имати егзибициони, више него такмичарски карактер, с обзиром на то да суштинских промена на табели може бити само на њеном 15. месту.

       Тренутно се на позицији са које се иде у Прву лигу Србије налази БСК, али „дрхте“ и Раднички 1923 и Нови Пазар, који имају само по бод предности.

       Борчанима ситуацију отежава катастрофална гол-разлика, која је први критеријум за рангирање тимова изједначених по броју бодова. Да би опстали у елити, они ће морати да победе ОФК Београд на Карабурми и надају се да бар један од конкурената неће добити свој меч.

       Нови Пазар гостује Хајдуку у Кули, док Раднички 1923 путује у Ивањицу.

       „Рекао сам да су нам потребна четири бода из последња два кола, али у мечу против Јагодине нисмо били ни близу жељеног резултата. Приоритет нам је да против ОФК Београда одиграмо што боље можемо, а уз то ћемо ослушкивати шта раде наши ривали. Имамо право да се надамо и призивамо срећу, која нам је у последње време окренула леђа“, рекао је нови тренер БСК-а Миодраг Радановић.

       У последње време било је доста речи о (не)регуларностима мечева које су играли тимови са дна, па остаје да се види како ће се у недељу понашати ОФК Београд, Хајдук и Јавор, које осим спортске етике мало шта има да мотивише пред окршаје са „дављеницима“.

       Јелен Суперлига далеко је од енглеске Премијер лиге, у којој се за коначан пласман деле позамашне новчане награде, а разлике у премијама су између 700 и 800 хиљада фунти по месту на табели...

       Партизан ће „целовечерњим“ програмом на стадиону у Хумској 1 прославити освајање шесте узастопне титуле, али биће и помешаних емоција због тога што ће утакмица против Спартака за неке играче бити последња коју ће одиграти у црно-белом дресу.

       Трећепласирана Војводина угостиће Црвену звезду, која је најавила долазак у драстично подмлађеном саставу, док ће освајач Купа, екипа Јагодине, покушати да стави тачку на успешну сезону победом над Доњим Сремом.

       ПАРОВИ 30. КОЛА: (недеља)

       Хајдук - Нови Пазар 17.00
       Рад - Раднички Ниш
       Јавор - Раднички 1923
       Војводина - Црвена звезда
       Слобода - Смедерево
       ОФК Београд - БСК
       Јагодина - Доњи Срем
       Партизан - Спартак 19.00

       ТАБЕЛА: Партизан 70, Црвена звезда 62, Војводина 58, Јагодина 47, ОФК Београд 44, Слобода 42, Рад 41, Спартак 36, Хајдук 35, Доњи Срем 34, Раднички Ниш 34, Јавор 33, Нови Пазар 30, Раднички 1923 30, БСК 29, Смедерево 15.

       Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари