Ивановић: Тешка група, али можемо на EURO

КАПИТЕН „ОРЛОВA“ ИСТИЧЕ ДА НЕЋЕ ИМАТИ ЛАК ПОСАО, АЛИ ДА ОЧЕКУЈЕ ДА ЋЕ УСПЕТИ ДА СТИГНУ ДО ФРАНЦУСКЕ

Бранислав Ивановић

  • Иако су неки бивши селектори оценили да је Србија одлично прошла на жребу за EURO 2016. у Ници, капитен „орлова“ Бранислав Ивановић опрезни је оптимиста по питању пласмана у Француску.

          Фудбалер Челсија исткао је да је Португал први у реду за највиши пласман у групи, али да опрезно треба ући у остале дуеле.

          „Званично најбољи фудбалер света Кристијано Роналдо с његовим Португалцима је први фаворит у групи. Самим тим и најтежи противник за остале. Биће то атрактиван двомеч. Али велико поштовање заслужује и Данске. Они можда нису из категорије најјачих европских селекција, али захтева максималан опрез и још већи ангажман. Нарочито због податка да су добри у такозваним малим утакмицама. Много ће нам значити бодови из мечева с њима“.

ЕКСПЕРИМЕНТ СА ФРАНЦУСКОМ

          „У квалификацијама ћемо се састати и са Француском. Биће то необично искуство за нас, али како нисмо могли да избегнемо такав експеримент, онда не би требало ни много коментарисати чињеницу да ћемо усред такмичарских мечева одиграти две пријатељске утакмице с тако јаком селекцијом“, рекао је Ивановић.

          Ивановић истиче да и да се памте лоша искуства с Јерменијом, као и да ће и Албанија тражити своју шансу у квалификацијама.

          „Немогуће је заборавити последњу утакмицу у Јеревану, посебно нама који смо тамо одиграли нерешено у квалификацијама за ЕП 2008. Да смо је другачије завршили можда бисмо отишли у Аустрију и Швајцарску. Нема боље опомене од тога. Када је реч о Албанији, ми имамо обавезу да оправдамо улогу фаворита у 180 минута са њима. И код куће и на страни. Без обзира на вероватан ванспортски контекст тих утакмица“.

          Капитен Србије поменуо је и селектора и означио га као веома „важну карику“.

          „Звао се вршилац дужности или само селектор за нас је шеф онај који седи на клупи. Његова мора бити прва и последња за играче. Тако ћемо се и понашати. Већ од прве провере на путу ка квалификацијама, у марту против Републике Ирске. Битан нам је сваки секунд меча и тренинга“.

          Он је додао да екипа мора да се спреми за игре под тензијом.

          „Ми имамо добру базу коју морамо надоградити. На више нивоа. Немојмо сметнути с ума да смо најбоље партије у прошлим квалификацијама пружали у тренуцима када је, због непоправљивог пласмана, спласнуо резултатски притисак. Сада нам се он враћа, па би га ваљало спремно дочекати“, истакао је Ивановић и додао да верује у пласман на EURO у Француској, иако је свестан то ће то бити тежак пут.

          Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари