Италијани о мечу Сампдорија - Војводина...

КАКО СУ НА АПЕНИНИМА ДОЖИВЕЛИ ВОШИНУ НОЋ ЗА ПАМЋЕЊЕ,

У КОЈОЈ ЈЕ ЗЕНГИН КЛУБ НАДИГРАН СА 0:4

        Заувек ће остати упамћено: Сампдорија - Војводина 0:4!

        Тешко је сетити се када је било који српски клуб тако демолирао ривала из неке од најјачих лига на свету, па још у гостима. Не памти се када је неки тим из наше земље одиграо перфектан меч као „лале“ у четвртак увече.

        Екипа Златомира Загорчића представила је и Италији и целој Европи своје знање и доказала да долази из земље светских шампиона, што је неретко истицао и председник Новосађана Зоран Шћепановић.

        Од првог до последњег момента, утакмица се на терену торинског Олимпика кретала одвијала онако како је „Стара дама“ и планирала.

        Ево како су меч видели италијански новинари:

        Газета дело Спорт:

       „Сампдорија је добила огромну лекцију Војводине, клуба у којем је Вујадин Бошков формиран као играч, па као тренер. Валтер Зенга има алиби физичке неприпремљености на дебију (док су Срби одиграли своју седму званичну утакмицу), као и одсуства појединаца због повреда (Моисандер, Кореа) или некомплетности тима, али нико није могао да предвиди пораз таквих размера, који оставља јако малу наду пред реванш у Новом Саду“, износи лист, уз констатацију:

       „Ако се узме у обзир да је постојала сумња око одлуке UEFA да додели Ђенови лиценцу, може се констатовати да је било много буке ни око чега“.

        Газета пише о спектакуларној акцији Станисављевића и Иванића за 0:1, уз оцену:

       „Сампдорија ће следеће недеље отићи у Нови Сад бар да ода пошту Вујадину Бошкову. Што се тиче пласмана, он се сада чини као немогућа мисија“.

        Коријере дела Сера:

       „Катастрофа Сампдорије!“, наслов је извештаја.

       „Маштала је Сампдорија шест година о Европи и није могла да замисли да ће се повратак изродити у такву катастрофу. Понижена је од Војводине из Новог Сада, екипе која је на папиру далеко испод ње. 0:4 резултат је који већ означава крај европске одисеје, осим ако се у реваншу не догоди чудо“.

        Поднаслов гласи:

       „Доминација Срба!“

       „Тим из бивше Југославије није престајао да напада, од првог минута. Није случајност што су гости, које је дуго тренирао Вујадин Бошков, постигли први гол у четвртом минуту, а последњи у надокнади времена. Сада се очекује реакција бурног Ферера и јасно је да неће бити блага“, пише Газета.

        Тутоспорт:

       „Горки европски деби Зенге“, написано је масним словима.

       „Прва ноћна мора за Валтера Зенгу. Сампдорија је надиграна 4:0 код куће, у првом мечу сезоне који ће брзо покушати да заборави. Војводина је доминирала утакмицом и бриљантном игром заслужила победу. Ђеновљанима ће у реваншу бити потребно чудо“, констатује лист.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари