Гвардиола: Преокрет захваљујући емоцијама

АЛЕГРИ: ШТЕТА ШТО СМО ЕЛИМИНИСАНИ ПОСЛЕ ОВАКО ДОБРЕ ИГРЕ,

НИЈЕ БИЛО ЛАКО ВОДИТИ СА 2:0

Пеп Гвардиола

  • Када изгубите, пружите руку противнику и одете кући. Честитате противнику. Имали су шансе, постигли два гола, рекао је презадовољни Пеп Гвардиола

        Тренер фудбалера Бајерна из Минхена Пеп Гвардиола рекао је да је његова екипа више емотивно него тактички успела да направи велики преокрет против Јувентуса у реваншу осмине финала Лиге шампиона, уз оцену да мора да извуче поуке из тог дуела.

        Фудбалери Бајерна пласирали су се пету годину узастопно у четвртфинале Лиге шампиона, пошто су синоћ у Минхену после продужетака у реваншу осмине финала победили Јувентус са 4:2.

        Јувентус је до 28. минута водио са 2:0 головима Пола Погбе и Хуана Квадрада, али је Бајерн изједначио головима Роберта Левандовског у 73. и Томаса Милера у првом минуту судијске надокнаде времена, па је меч одлучен у продужецима. Голове за немачког шампиона постигли су Тијаго Алкантара у 108. и Кингсли Коман у 110. минуту.

        У првој утакмици пре три недеље Бајерн је у Торину водио са 2:0, али су црно-бели успели да изједначе и у доброј ситуацији сачекали реванш.

        „Направили смо преокрет захваљујући емоцијама, а не тактички. То је фудбал, у једном тренутку кажу да сте најбољи на свету, а у другом да сте катастрофа. Задржали смо прибраност. У 69. минуту сам мислио да можемо до преокрета, али само ако што пре успемо да постигнемо први гол“, рекао је Гвардиола, пренели су италијански медији.

        „Жалимо због начина којим смо почели утакмицу и надам се да ћемо извући поуке у четвртфиналу. Ако желите да освојите Лигу шампиона, морате да победите велике екипе, а Јувентус ме је импресионирао. Дали смо четири гола италијанском тиму, честитам мојим играчима“, додао је Гвардиола, који ће од следеће сезоне предводити Манчестер сити.

        Директор Јувентуса Бепе Мората незадовољан је суђењем, посебно због поништеног гола Алвара Морате због наводног офсајда, а Гвардиола је рекао да су судијске грешке саставни део фудбала.

        „Јувентус је сувише велики клуб да би се жалио због тога. Када изгубите, пружите руку противнику и одете кући. Честитате противнику. Имали су шансе, постигли два гола. Можда тај гол није био из офсајда, али такве ствари се дешавају у фудбалу“, рекао је Гвардиола.

        Тренер Јувентуса Масимилијано Алегри рекао је да је разочаран елиминацијом после добре игре његове екипе.

        „Штета је што смо елиминисани после овако добре игре, против Бајерна који има изузетне играче. Фудбал је диван, моји играчи су имали шансе, Квадрадо је могао да повиси на 3:0, Мората је имао неколико шанси, а Стефан Лихтштајнер је могао да постигне кључни погодак“, рекао је Алгери.

        „Није било лако водити са 2:0 у полувремену, играли смо добро и требало је да контролишемо боље неколико последњих лопти. Нема сврхе говорити о судији. Ја могу само да честитам мом тиму. Ово је био важан тест за нас, играли смо са једним од фаворита за освајање Лиге шампиона. Штета, узнемирени смо, али морамо то да оставимо по страни јер нас у недељу чека торински дерби, а затим иде пауза током које ће се опоравити неколико повређених играча“, додао је тренер италијанског шампиона.

        Жреб за четвртфинале Лиге шампиона одржаће се у петак у Ниону. Осим Бајерна, међу осам најбољих пласирали су се и актуелни европски и светски првак Барселона, Атлетико Мадрид, Бенфика, Манчестер сити, Пари Сен Жеремен, Реал Мадрид и Волфсбург.

        Четвртфиналне утакмице играће се 5. и 6. априла, а реванши су на програму седам дана касније.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари