Футсалери ће тражити своју шансу у Лисабону

ХЕНДИКЕП ЈЕ ТО ШТО ЗБОГ БОЛЕСТИ МИЛОША СИМИЋА НЕЋЕ ИГРАТИ

У НАЈЈАЧЕМ САСТАВУ

Србија-Португал у Београду

  • Иако ће у реванш мечу баража за СП играти ослабљени, футсал репрезентативци Србије верују да могу да надокнаде минус из првог дуела и прођу Португалце

        Футсал репрезентација Србије отпутовала је у Лисабон где је сутра очекује реванш меч баража за пласман на Светско првенство у Колумбији.

        Изабраници селектора Аце Ковачевића имаће тежак задатак да надокнаде минус из првог сусрета у Београду (1:2).

        „Створили смо у Београду велики број прилика, заслужили вероватно бољи резултат од оствареног, али без обзира на ту чињеницу тражимо своју шансу у Лисабону“, изјавио је селектор Аца Ковачевић.

        Упркос не баш повољном резултату, оптимизам не мањка у редовима „орлова“, јер су на минулом Европском првенству српски футсалери славили су у дуелу против Рикардиња и друштва.

        „Да ли је могуће да их изненадимо? Зашто да не!? Они, истина, сада имају предност домаћег терена, али добро се познајемо. Показало се у нашим дуелима да одлучују нијансе, верујем да ће и сада бити тако“, додао је селектор Србије.

        Хендикеп за селекцију Србије је то што неће играти у најјачем саставу у Лисабону. Због болести ће изостати Милош Симић.

        „То је стварно проблем за нас. Милош је имао веома високу температуру последњих дана. У једном тренутку смо мислили да ће моћи да нам се прикључи, али је веома исцрпљен и малаксао, да није био у стању да сам оде кући, него је отац дошао по њега у Рим... Ситуација је тешка и много тога се мења јер је Симић важан шраф у репрезентацији, али морамо да збијемо редове и покушамо да надоместимо његов изостанак“, поручио је Ковачевић из Лисабона.

        Светско првенство у Колумбији, на коме ће учествовати 24 селекције, од којих седам из Европе, одржава се од 10. септембра до 1. октобра.

        Меч у Лисабону Португал-Србија игра се у уторак од 20.30 часова, а судиће тандем из Мађарске, Габор Ковач и Балаж Фаркаш.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари