Фудбалски меч Косова-Хаити „историјски догађај”

„ФУДБАЛСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА КОСОВА” НА СТАДИОНУ „АДЕМ ЈАШАРИ“ У ЈУЖНОЈ МИТРОВИЦИ ИГРА ПРВУ ЗВАНИЧНУ МЕЂУНАРОДНУ УТАКМИЦУ

         Утакмица са Хаитијем на Косову назива се историјским догађајем, док је селектор „фудбалске репрезентације Косова” Аљберт Буњаки изјавио да тај догађај може на симболичан начин упоредити са првим кораком у трци на 10.000 метара.

         „Ово је први корак и морамо добро да размислимо зато што је ово прва историјска утакмица која нас спрема на излазак из изолације. Истовремено, сматрам да је добра прилика да почнемо стварање јаке репрезентације, а најбоља прилика за то је кад почнемо да играмо фудбал“, рекао је Буњаку.

         У „репрезентацији Косова” највећи број играча игра у европским клубовима.

         Селектор Хаитија Марк Колат рекао је приштинским медијима да је срећан што ће његова екипа бити прва која ће играти с Косовом, након што је о томе FIFA донела одлуку.

         „За мене ова утакмица има двоструку важност. Као прво, ово је моја прва утакмица у улози селектора Хаитија, а као друго, задовљство ми је да будем први противник Косову. Осећам се поносним што је моја екипа део фудбалске историје Косова“, рекао је Колат.

         FIFA је средином јануара дозволила репрезентацији Косова да игра пријатељске утакмице, али без истицања застава, интонирања химне, уз фусноту и под условом да не игра с репрезентацијама земаља бивше Југославије.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари