Фудбал: Остаје ли Београд без два суперлигаша?

РАД И ОФК БЕОГРАДА НА ДНУ ТАБЕЛЕ ЈЕЛЕН СУПЕРЛИГЕ,

„РОМАНТИЧАРИ“ БЕЗ ПОБЕДЕ ОВОГ ПРОЛЕЋА!

        ОФК Београд, Суперлига

         Девет кола пре краја суперлигашког такмичења, поглед на табелу - а табела показује да су тренутно два најлошија тима из српске престонице: ОФК Београд и Рад.

         Овако изгледа доњи део табеле после 21. кола: Слобода 23, Раднички Крагујевац 21, Доњи Срем 20, Јавор 20, ОФК Београд 18, Рад 15 бодова.

         За „романтичаре“ су предстојећа четири кола, можда, и пресудна у борби за опстанак, јер се састају са директним ривалима. Најпре гостују Раду у малом београдском дербију, потом дочекују Ужичане, а затим гостују Радничком у Крагујевцу, па ће угостити Јавор.

         Екипи са Карабурме неће бити лако ни у финишу сезоне, јер играју са Напретком код куће, потом гостују Црвеној звезди, а у последњем колу дочекују још једног ривала у борби за опстанак - тврду екипу из Пећинаца.

         Рад има врло тежак распоред. После дербија са ОФК Београдом, „грађевинари“ гостују Војводини која се бори за Европу, потом дочекују Јавор, па гостују Јагодини, после меча са Напретком на Бањици иду на ноге Црвеној звезди, а у последња два кола Рад не иде ван Београда - гостује Вождовцу, па дочекује Спартак.

         У 24. колу биће много ватре, јер нас очекују два пара сачињена од тимова која се боре за голи живот - ОФК Београд гостује Радничком, а Рад дочекује Јавор.

         На основу пролећних резултата заиста је тешко проценити који је тим, од ових које смо ставили у круг борбе за опстанак, у бољој форми.

         На основу искуства, односно тима којима располажу, предност треба дати Ужичанима. Тесна победа протеклог викенда над Радом даје чети Љубише Стаменковића самопоуздање пред одлучујуће борбе.

         ОФК Београд, Рад, Јавор и крагујевачки Раднички су већ променили тренере овог пролећа. За сада те промене или „шок-терапије“ нису дале резултате. Поготово не на Карабурми, где је управа сменила Милана Милановића и вратила Златка Крмптића, који је претходно био „најурен“ баш због лоших резултата!?

         У новија времена, „романтичари“ су увек били део најјаче српсколигашке фудбалске сцене. Пе четири године играли су у Лиги Европе и нису се обрукали, поготово не у мечу против супоценог Галатасараја. Међутим, продаја играча је учинила своје и на Карабурми, па стим сада чине углавном млађи играчи, са талентом, али без много искуства.

         Слично важи и за Рад.

УЧИНАК ОВОГ ПРОЛЕЋА

         Слобода је у претходних шест кола пролећа забележила две победе, један реми и три пораза.

         Раднички из Крагујевца је остварио само једну победу (и то против Рада). Има и два ремија и три пораза.

         Доњи Срем је такође само једном победио, има два пораза и три ремија.

         Јавор такође има само једну победу, два ремија и три пораза.

         ОФК Београд нема ниједну победу овог пролећа(!). Тачније има само један реми (против Спартака) и пет пораза!!!

         Рад је као и остали тимови из доњег дела табеле - једна победа, реми и четири пораза.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари