ФК Рад: Део навијача насео на провокације…

САМО ЗАХВАЉУЈУЋИ ПРИСЕБНОСТИ ИГРАЧА РАДА И ВЕЋЕГ ДЕЛА ПУБЛИКЕ, СПРЕЧЕН ЈЕ ИЗГРЕД

  • Провокације Партизановог играча ишле су и у правцу Радових навијача хватањем за међуножје, појединци су непримерено узвратили. Официјелни спикер је одмах реаговао, пише у саопштењу

        Управа фудбалског клуба Рад протестовала је данас због, како је навела „медијске хајке на клуб и навијаче, после инцидената по завршетку утакмице са Партизаном, када је дошло до кошкања играча на терену, пошто је играч црно-белих Евертон Луиз показао средњи прст домаћим навијачима који су га током меча вређали на расној основи”, и осудила део својих присталица јер су „насели на провокације“.

        „Управа Рада осуђује појединце који су насели на провокације Евертона и одговорили му на непримерен начин, а исто тако протестујемо против медијске хајке на клуб и играче Рада који само нису хтели да дозволе да их нико у својој кући вређа и понижава на неспортски начин. Да је ова невиђена медијска хајка на фудбалски клуб Рад неоснована говори и чињеница да ниједном другом играчу Партизана није упућен ниједан увредљив гест или скандирање, иако међу њима има још припадника других раса и националности, као што су Леонардо да Силва, Тавамба Леандро и други”, пише у саопштењу ФК Рад.

        Рад је у недељу изгубио од Партизана са 0:1, у 22. колу Супер лиге Србије, првог у пролећном делу Супе лиге. Клуб је у саопштењу навео да се радовао окршају са Партизаном и да се посебно, уз појачане мере безбедности, припремио за организацију утакмице. Наводи се да је на полувремену фудбалер Рада Никола Дринчић, који је својевремено играо за Партизан, у свлачионици упозорио на некоректно понашање играча Евертона Луиза, за кога је рекао да га је „при сваком дуелу на терену провоцирао, а у неколико наврата му је и псовао мајку”.

        „Провокације Партизановог играча ишле су и у правцу Радових навијача хватањем за међуножје, након чега су појединци непримерено узвратили. Чим се то чуло, официјелни спикер утакмице је реаговао и упозорио све на стадиону на фер и коректно навијање. Након обраћања спикера, групица је престала с непримереним гестовима, а када се утакмица завршила, уследила је нова провокација и поново безобразлук Партизановог играча“, пише у саопштењу.

        Рад је навео да је само захваљујући присебности његових играча спречен инцидент.

        „Евертону као да није било довољно провоцирања на терену, уместо да оде до својих навијача и са њима подели радост, одлази до трибине навијача Рада и уз мрежу која одваја игралиште од трибина, показује им средњи прст подигнут у вис. Само захваљујући присебности играча Рада и већег дела публике, спречен је изгред. Судија Срђан Јовановић је видео одлазак Евертона до противничких навијача и дао му жути картон, а да је видео и његов гест, сигурно би зарадио и црвени. Након свега, медијско дрвље и камење на екипу са Бањице. Евертон је већ једном кажњаван за слични инцидент на утакмици Звезда - Партизан. О његовој „лојалности” и принципу, говори и чињеница да је након смиривања страсти, на енглеском језику опсовао све Србе и тиме поново дигао тензије“, наводи се у саопштењу Рада.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари