FIFA због референдума повлачи одлуку о Косову?

ПРЕДСТАВНИЦИ ТАКОЗВАНОГ ФС КОСОВА И UEFA САСТАЛИ СУ СЕ У ТАЈНОСТИ И РАЗГОВАРАЛИ О НА ТЕМУ ПРОМЕНЕ СТАВА ЕВРОПСКЕ КУЋЕ ФУДБАЛА

         Покушаји самозваног Косова да се појави на фудбалској сцени можда ће се изјаловити због референдума одржаних на Криму и у Венецији, а најављених у Каталонији, Шкотској, Тиролу…

         Из FIFA је процурело да званичници стрепе да ће новонастале или самопрокламоване државе покушати да преко фудбала стекну легитимитет.

         Зато стрепе да ће им ускоро на врата закуцати представници Венета, Крима, Каталоније и ко зна још којих региона са захтевом да њиховим репрезентацијама буде одобрено да играју утакмице.

         У таквим околностима, у FIFA разматрају да ли да заузму став као и UEFA, која инсистира на пријему у чланство Уједињених нација како би нека земља могла да буде њихова чланица, што би јој омогућило и излазак репрезентација и клубова на сцену.

         Ако FIFA промени став, одлука да Косово може да игра незваничне утакмице репрезентација пашће у воду, а у ФСС ће моћи да одахну.

         У међувремену, представници такозваног ФС Косова и UEFA састали су се у тајности и разговарали о на тему промене става европске куће фудбала.

         Детаљи разговора, по договору, још нису процурели, јер UEFA сматра да је сусрет одржан на незваничном нивоу. Косово није члан фудбалских форума и као такво с њим није могуће водити званичне разговоре.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари