FIFA тражи санкције за Блатера и Платинија

ЗБОГ ДВА МИЛИОНА ШВАЈЦАРСКИХ ФРАНАКА КОЈЕ ЈЕ УПЛАТИЛА ПЛАТИНИЈУ ЗА КОНСУЛТАНТСКЕ УСЛУГЕ

Мишел Платини и Сеп Блатер

  • Етичка комисија Међународног фудбалског савеза (FIFA) саопштила је да је завршена истрага против председника Сепа Блатера и првог човека UEFA Мишела Платинија и предложила санкције за њих двојицу, преноси Ројтерс

        FIFA је пре две недеље суспендовала Блатера и Платинија на 90 дана због тога што је та организација 2011. године уплатила Платинију два милиона швајцарских франака, за саветодавну улогу, у периоду од 1999. до 2002. године.

        И Блатер и Платини, који жели да наследи првог човека FIFA на предстојећим изборима, током истраге изјаснили су се да нису криви.

        - Истражно тело независне Етичке комисије поднело је коначан извештај у којем тражи казне за Блатера и Платинија. Из разлога везаних за права приватности и пресумпцију невиности, нећемо објављивати детаље извештаја - наводи FIFA.

        Платини се на суспензију жалио, али је његов захтев одбијен, па је Француз поднео жалбу Међународном спортском суду (CAS) у Лозани.

        Блатер се на челу FIFA налази од 1998. године, док је Платини први човек UEFA од 2007. године. Избори за новог председника FIFA заказани су за 26. фебруар 2016. године.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари