FIFA размишља о искључењу грчког савеза?

ХУБЕЛ: ГРЕГЗИТ КОЈИ ЈЕ ИЗГЛЕДАО ДАЛЕКО - ВИШЕ НИЈЕ, ГРЧКИ ФУДБАЛ ЈЕ ДОШАО НА ИВИЦУ АМБИСА

        Грчки фудбалски савез близу је да буде избачен из FIFA после хаоса на мечу у Солуну када је председник ПАОК-а Иван Савидис са пиштољем улетео на терен, изјавио је данас функционер највеће фудбалске организације Херберт Хубел.

        Влада Грчке је прво прекинула фудбалско првенство, после чега је морала да реагује FIFA и пошаље своје функционере у Атину.

        „Нове мере морају да буду прихваћене од свих. Грегзит који је изгледао далеко, више није. Грчки фудбал је дошао на ивицу амбиса“, рекао је Хубел после данашњег састанка у Атини са грчким замеником министра спорта Јоргоса Василијадиса.

        Он је истакао да постоји много лоших ствари у грчком фудбалу попут претњи, уцена, проблема са хулиганизмом.

        „Много је тензије унутар и ван терена. Осећамо да многи фактори нису спремни да помогну, не гледа се интерес фудбала, као што FIFA жели. Насиља је превише, како деца да дођу тамо где су пиштољи, бомбе, бакље... То је неприхватљиво“.

        Додатан проблем је што је одлуку за прекид првенства донела Влада Грчке, што је према правилима FIFA мешање политике у спорт.

        „Неопходна је независност фудбала. Сигурност и интегритет челника Савеза су на коцки, мора да пронађе решење и добио сам обећање да хоће. Циљ је да фудбал победи, а не оружје и претње. Поднеће FIFA извештај који неће описати ситуацију као добру“.

        Само дан раније, заменик министра спорта Јоргос Василијадис изјавио је да је спреман за сценарио „Грезгит“ само да би се смирила ситуација око насиља у Грчкој на фудбалским приредбама.

        Мондо
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари