Доналд: Евертон је требало да буде мудрији

НИСАМ НИКАДА У СРБИЈИ ИМАО СЛИЧНИХ ПРОБЛЕМА, ЉУДИ МЕ ПОШТУЈУ, КАО И ОНО ШТО РАДИМ

Мичел Доналд

  • „Сви би, наравно, требало да имају поштовања према другим људима, небитно да ли је кожа црна, бела или жута“

        Осврнуо се везиста Црвене звезде, Мичел Доналд, на расистички испад навијача Рада према Партизановом Бразилцу Евертону:

        - Видео сам шта се догодило. Сви би, наравно, требало да имају поштовања према другим људима, небитно да ли је кожа црна, бела или жута. Ако ти се не допада одређени фудбалер, реци нешто о његовој игри. Небитно је ко је из ког клуба, ово причам као човек, а не као фудбалски професионалац. Нико не бира боју коже. На рођењу добијемо име и само тако би требало да нас зову и разликују.

        Евертон није успео да се исконтролише у незгодној ситуацији, кренуо је према трибини одакле су га вређали и показао им средњи прст.

        - Могу да разумем да је то за Евертона био тежак тренутак, али у таквим ситуацијама би требало да будеш мудрији. Ако испуштају разне звуке или бацају банане, мораш да знаш да не можеш да се бориш са целим светом. Мораш да нађеш други начин да се избориш са тим. Нисам никада имао сличних проблема, али и да јесам другачије бих одреаговао. Не желим ни да размишљам о томе, зато што заиста нисам никада у Србији имао сличних проблема. Људи ме поштују, као и оно што радим, захвалан сам им на томе.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари