Добривоје Боби Јанковић: Прљава игра UEFA

СРБИЈА ТРЕБА ДА ИСКОРИСТИ СВЕ ПРАВНЕ МОГУЋНОСТИ КАКО БИ ИСПРАВИЛА НАОПАКУ ОДЛУКУ UEFA

Добривоје Боби Јанковић

  • Ово што се годинама дешава на челу UEFA и FIFA, а што кулминира последњих месеци, представља велики удар на фудбал као игру

        КАТАСТРОФАЛНУ одлуку UEFA да прими у своје чланство непостојећу државу Косову можемо само да гледамо и да јој се чудимо.

        То што је српски фудбал спао на ниске гране је наша унутрашња ствар, али ово што се годинама дешава на челу UEFA и FIFA, а што кулминира последњих месеци, представља велики удар на фудбал као игру. Дакле, доказан је криминал огромних размера у самом врху тих светских организација и ми не можемо да утичемо на та дешавања.

        Тачно је, Србија треба да искористи све правне могућности како би исправила наопаку одлуку UEFA, на коју су утицали и огроман новац и политичко лобирање, али можемо проћи као у Цанкаревој приповеци „Слуга Јернеј и његово право“.

        Прљаве игре на челу UEFA, кршење сопствених правила и једна катастрофална представа која се одиграва пред очима целе планете, наноси поново штету Србији. Али, не треба клонути. Верујем, ипак, да ће чак и у блиској будућности доћи тај дан када ће да се открију и изађу на видело рефлектора, све те криминалне и противправне радње које уништавају најлепшу игру на свету. Тада ће бити јасно и да је ова, најновија одлука, донета у пакету тог закулисног стварања - новог светског фудбалског поретка.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари