Дик Адвокат звао и Данка Лазовића у тим

СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ ОБЈАВИО СПИСАК ЗА МЕЧЕВЕ КВАЛИФИКАЦИЈА

ЗА EURO 2016 ПРОТИВ ЈЕРМЕНИЈЕ У ЈЕРЕВАНУ И АЛБАНИЈЕ У БЕОГРАДУ

        Данко Лазовић

        „Орлови“ полећу ка Француској!

        Селектор Србије Дик Адвокат саопштио је списак фудбалера на које рачуна у прве две утакмице квалификација за Европско првенство 2016. На њему највеће изненађење представља име Данка Лазовића, фудбалера Партизана.

        Лазовић је у марту 2011. године одлучио да заврши репрезентативну каријеру. Он је тада, као играч руског Зенита, обавестио тадашњег селектора Владимира Петровића-Пижона и Фудбалски савез Србије да је завршио наступе за државни тим како би се посветио обавезама у клубу.

        Све се дешавало током квалификација за Европско првенство 2012. године, које су, као што вам је познато, завршене неуспешно по „орлове“.

         „Жао ми је што је Данко тако одлучио, верујем да ће то порећи. Мислим да је то исхитрена одлука, он је млад има тек 27 година. Нисмо разговарали и нисмо у сукобу“, рекао је тада Пижон Петровић новинарима у Београду.

        Лазовић је до сада одиграо 43 утакмице за репрезентацију и постигао је 11 голова. Да ли ће се нападач Партизана одазвати позиву, то ћемо видети. Незванично сазнајемо да ни он није начисто и да размишља, али да ће одлуку донети после меча Партизана у Лиги Европе против грчког Астераса.

        Иначе, пред српском репрезентацијом су два велика испита у текућим квалификацијама за Европско првенство у Француској 2016. године. Србија ће прво 11. октобра у Јеревану играти против Јерменије, а три дана касније на стадиону Партизана против Албаније.

        Адвокат је за те две утакмице позвао следеће играче:

        ГОЛМАНИ: Владимир Стојковић (Макаби), Жељко Бркић (Удинезе), Предраг Рајковић (Црвена звезда);

        ОДБРАНА: Душан Баста (Лацио), Бранислав Ивановић (Челси), Александар Коларов, Матија Настасић (Манчестер сити), Антонио Рукавина (Виљареал), Ненад Томовић (Фиорентина), Душко Тошић (Генчербилиги), Стефан Митровић (Фрајбург);

        ВЕЗНИ РЕД: Радосав Петровић (Генчербилиги), Немања Матић (Челси), Немања Гудељ (АЗ Алкмар), Милош Јојић (Борусија Дортмунд), Здравко Кузмановић (Интер), Александар Игњовски (Ајнтрахт), Душан Тадић (Саутемптон), Лазар Марковић (Ливерпул), Филип Ђуричић (Мајнц), Зоран Тошић (ЦСКА Москва);

        НАПАД: Филип Ђорђевић (Лацио), Александар Митровић (Андерлехт), Данко Лазовић (Партизан).

        Ово ће бити 2. коло квалификација, а у 1. колу Србија је била слободна. Тачније, одиграла је пријатељски меч са Француском (1:1), али се мечеви са Французима не рачунају у коначном збиру.

        У 1. колу Данска је победила Јерменију 2:1, а Албанија је шокирала Португал победом од 1:0.

        ТАБЕЛА: Данска 3, Албанија 3, Србија 0, Јерменија 0, Португал 0.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари