Дејан Петковић „Орловима”: Само стрпљиво

БИЛО БИ БОЉЕ ДА СМО СЕ СА БРАЗИЛОМ САСТАЛИ НА СТАРТУ - СМАТРА НАЈЦЕЊЕНИЈИ СРБИН У Ј. АМЕРИЦИ

Дејан Петковић „Рамбо”

        Једини Србин који је одушевљавао нашу и бразилску Маракану. У најфудбалскијој земљи на свету носио је дресове Виторије, Фламенга, Васко де Гаме, Флуминензеа, Гојаса, Сантоса и Атлетико Минеира.

        Оставио је толико дубок траг у тамошњој лиги да су Бразилци морали да констатују да Србија има много јаку репрезентацију чим за њега нема места у њој.

        Дејан „Рамбо” Петковић дефинитивно је најбољи саговорник на тему вечерашњег окршаја „Орлова” и „Кариока” у Москви.

        Некадашњи ас Црвене звезде каријеру није украсио учешћем на Мундијалу, за многе неправедно.

        Планетарни шампионат у Русији Петковић посматра из другог угла, односно у улози стручног консултанта бразилске државне телевизије за утакмице Србије.

        - Меч на „Откритије арени” биће тежак за обе селекције. Бразилу је ипак, лакше зато што му одговара нерешен резултат. Србији реми не гарантује пролаз и мора да иде на победу. „Орлови” ће морати много да ризикују јер мале су шансе да Костарика победи Швајцарску. Наши момци мораће да од првог минута траже три бода. То није немогуће, али није ни лако. Фудбал је због тога занимљива игра и наши репрезентативци би требало да верују у успех - охрабрује Дејан Петковић изабранике Младена Крстајића.

        Како оцењујете игре Србије на Мундијалу?

        - „Орлови” су били бољи од Костарике и заслужено победили. Нису играли превише лепо за око, али први сусрет на великом такмичењима тежак је свим репрезентацијама. Србија је против Швајцарске одиграла одлично у првих 20 минута, затим је пала, као да није имала снаге да настави у истом ритму.

        Много у табору „Орлова” окривили су судију Бриха за пораз од Швајцараца...

        - Јесмо много оштећени. Пенал над Митровићем био је очигледан, одлука судија била је скандалозна. Није то био стопостотни, већ тристопостотни једанаестерац. Можда би све било другачије да је Брих показао на белу тачку, али ако изузмемо тај детаљ нисмо заслужили да победимо. Приказана игра није била довољна за три бода.

        Хоће ли представљати неуспех уколико наша репрезентација заврши такмичење у групној фази?

        - Битно је да последњу утакмицу одиграмо срцем. Ако се деси и да изгубимо неће бити страшно. Сам долазак на Светско првенство је успех. Имамо младу екипу, за две до четири године моћи ће да направи боље резултате него сада - закључио је Петковић.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари