Ћурчић: Најопаснији смо кад нас отпишу...

СЕЛЕКТОР НЕ КРИЈЕ ДА ОСТАЈЕ ЖАЛ ШТО НЕЋЕ ВОДИТИ МЛАДУ СЕЛЕКЦИЈУ НА ПРВЕНСТВУ ЕВРОПЕ У ЧЕШКОЈ

Радован Ћурчић

        Нови селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић уверен је да, упркос лошем старту у квалификацијама, пласман на шампионат Европе у Француској није „немогућа мисија“ и оценио да је можда и боље што су нас многи већ отписали.

        „Тако изгледа у овом тренутку, међутим, нећемо се предавати до самог краја. Сигурно је да можемо да се носимо са свим противницима у групи, иако је ситуација веома тешка. Никада нисмо испунили очекивања када су била велика, сада је ситуација мало другачија, можемо да кажемо да смо „отписани“ и мислим да ћемо се боље сналазити у то ситуацији“, изјавио је Ћурчић у новогодишњем интервјуу Тањугу.

        Према његовим речима, наредна квалификациона утакмица против Португалије може у потпуности да промени ток квалификација.

        „Боље је што се налазимо у оваквој ситуацији него да неко може да каже да ћемо се сигурно квалификовати. Сада треба да будемо мирни, радимо најбоље што можемо и дамо све од себе јер је незахвално давати гаранције“, истакао је Ћурчић.

        Ћурчић, који је након великог успеха са младом репрезентацијом и пласмана на шампионат Европе преко браниоца титуле Шпаније, наследио Дика Адвоката на кормилу А тима каже да му је указана велика част.

        „Није било пуно времена за размишљање, јер је ситуација у том тренутку била веома специфична. Савезу је требало решење веома брзо и некако био је логичан след да селектора младе репрезентације за утакмицу у Грчкој пребаце у А селекцију“, навео је Ћурчић, који за себе истиче да је „војник Савеза“.

        На питање да ли планира нова имена у националном тиму селектор одговара да сви који добрим играма скећу пажњу конкуришу да се нађу на списку од 23 имена.

        „Три месеца су испред нас, посебно ће кључни да буду фебруар и март када ћемо проценити форму играча, а надам се да ће се појавити и нека „свежа крв“„, констатовао је Ћурчић.

        Селектор не крије да остаје жал што неће водити младу селекцију на првенству Европе у Чешкој и најављује да ће учинити све да помогне наследнику Младену Додићу.

        „Првенство Европе за младе је престижно надметање и велики изазов. Две године смо провели заједно, успоставили добру хемију између играча и стручног штаба што је допринело да постигнемо добар резултат. Јасно је да А селекција има приоритет, али имам добру комуникацију и учинићемо све да млади тим у Чешкој наступи у најјачем саставу. Добра околност је што А репрезентација тада неће имати обавезе и стручни штаб младих моћи ће да рачуна на све играче који су им потребни“, закључио је Ћурчић.

        Ћурчић је рођен у Ивањици 1972. године, у кући која се налази тик уз стадион Јавора, где је и започео фудбалску каријеру.

        Играо је на позицији нападача, а наступао је и за Приштину, ОФК Београд и словеначког шампиона Горицу.

        Као тренер такође је дебитовао у матичном клубу из Ивањице, кратко је боравио у чачанском Борцу, а потом је прешао у ФСС, где је пре него што је званично именован за селектора А тима три пута „ускакао“ на клупу најјаче селекције.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари