Ћурчић: Најбоље што Србија тренутно има…

СРБИЈА 23. МАРТА ИГРА ПРОТИВ ПОЉСКЕ У ПОЗНАЊУ, А ШЕСТ ДАНА КАСНИЈЕ СА ЕСТОНИЈОМ У ТАЛИНУ

Радован Ћурчић

        Селектор Србије Радован Ћурчић рекао је да је пред репрезентацијом деликатан задатак и да се за пријатељске утакмице одлучио за тренутно најбољи састав.

        „Имамо деликатан задатак, али верујем да можемо да направимо два добра резултата и да кроз ове две утакмице вратимо веру у национални тим. Били смо убеђени да смо је вратили, али нас је претходна утакмица пореметила. Неки ризици треба да се преузму. Имамо амбијент који се не презентује добро када дођу утакмице, не покажемо то што имамо. Резултатима морамо да стварамо амбијент и нико нам неће помоћи“, рекао је Ћурчић новинарима у Старој Пазови.

        На Ћурчићевом списку су четворица дебитаната, а према његовим речима, не ради се о подмлађивању тима, већ су позвани они који су тренутно најбољи.

        „Ово не бих назвао подмлађивањем, ови играчи су сасвим заслужено у дресу репрезентације, зрели су да носе игру Србије. Ниједног тренутка се нећемо тражити изговор у подмлађивању. За репрезентацију треба да играју најбољи, без обзира на године. Ово је најбољи избор, било је лаких и тешких одлука, а у овом тренутку је ово најбоље што Србија има“, казао је селектор.

        Према његовим речима, Србија се није одрекла ниједног играча, већ се на овај списак одлучио због стања појединих играча и процена.

        Он је између осталих позвао и Немању Матића и Александра Коларова, који су суспендовани за почетак квалификација.

        Како је рекао, њих двојица ће имати одређену минутажу у предстојеће две пријатељске утакмице и додао да очекује да ће они много помоћи у квалификацијама када им истекне казна.

        Ћурчић је рекао да су утакмице против Пољске и Естоније „само на папиру“ пријатељске и да постоји велики резултатски императив јер за Србију „већ почињу“ квалификације за Светско првенство у Русији.

        „Када смо бирали ривале, тражили смо да буду по мери. Те две утакмице ће бити права провера и одлична слика за оно што треба да урадимо у мају и јуну да бисмо што спремнији били на почетку квалификација“, рекао је Ћурчић.

        Он је навео да поред резултата мора да се води рачуна и о интегрисању младих играча.

        „Ту долазимо у дисбаланс у циљевима, између резултата и увођења играча. Има много промена, што смо најавили после утакмице са Чешком. На списку играчи који су продукт систематског рада, али су они скренули пажњу на себе у сениорском фудбалу и ово је одлична прилика да енергијом оправдају указано поверење. Надам се да сам донео добре одлуке“, казао је Ћурчић.

        Такође, Ћурчић је навео да ће се Марко Грујић прикључити екипи у среду и да ће бити спреман за сусрет са Естонијом, а због обавеза у свом клубу Црвеној звезди.

        Тренер голмана Александар Коцић напустио је национални тим, а стручном штабу репрезентације прикључен је Срђан Максимовић из Звезде.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари