Чешка штампа Војводини даје мале шансе

ЗБОГ САМПДОРИЈЕ БУКМЕЈКЕРИ НОВОСАЂАНИМА ДАЈУ

„ЧАК“ 20 ПРОЦЕНАТА МОГУЋНОСТИ ДА СЕ ПЛАСИРА

        Чешка у баражу за Лигу Европе има чак четири представника. У четвртак се у Прагу, Либерецу и Плзењу играју утакмице Славија Праг - Тун, Слован - Хајдук Сплит и Викторија - Војводина, док ће Јаблонец гостовати Ајаксу.

        Овдашњег шампиона многи већ виде у групној фази Лиге Европе, што доказују и кладионичарске квоте уочи првог меча против Новосађана - за пролазак Плзења даје се квота 1,25, док је на пролазак Војводине квота 3,60.

        Чешки букмејкери кажу за лист „Типспорт“ да Војводини дају „чак“ 20 процената могућности да се пласира, уз ограду да пролаз Викторије „није дефинитивно сигурна опција“.

        „Шансе су, у процентима, 80 према 20 за чешки тим. Зашто? Зато што је Војводина у прошлом претколу сензационално надиграла Сампдорију 4:0 на њеном терену, а Плзењ није имао тако успешан старт сезоне, па чак и због отпуштања тренера Кубека и дебија новог тандема на клупи, Крејчи - Хорват“, објашњава Ладислав Павлис главни букмејкер „Тип спорта“.

        Новинари листа „Млада Фронта Днес“ такође виде двоструког учесника групне фазе Лиге шампиона као великог фаворита, уз подсећање на недавни двомеч тог тима и Макабија:

        „У сваком случају, победа Плзења у двомечу са Војводином бил би слаба утеха за елиминацију из квалификација за Лигу шампиона“.

        Чешка штампа посветила је значајну пажњу овој утакмици, али дала и подједнако велики простор гостовању Хајдука, односно његових навијача.

        С тим у вези, из Либереца је поручено да ће на стадиону и око њега владати потпуно ванредне мере, а да ће државни органи бити спремни за долазак групе из Сплита.

        „Направили смо три импровизоване суднице, у којима ће седети три судије и четири тужилаца. У убрзаном поступку доносиће одлуку о евентуалним спровођењима навијача ван границе, у случају да не поштују закон. Овакве мере предузимане су само једном, пре седам година, уочи утакмице Спарта Праг - Бањик Острава“, пишу чешки новинари, уз информацију да ће у пратњи навијача Хајдука бити више од 300 полицајаца.

        У Плзењу такође очекују долазак групе од неколико стотина навијача Војводине, али постоји чврсто уверење да инцидената неће бити, као ни на претходним утакмицама Новосађана у Европи.

        Меч на стадиону Досан арена почеће у 20.50. Реванш на „Карађорђу“ биће одигран за седам дана.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари