Бразил највероватније без Нејмара на Србију

ЗАКАЗАО ЈЕ ЗА ДАНАС ОПЕРАЦИЈУ СТОПАЛА, И ПРЕМА ПРОЦЕНАМА, ОПОРАВАК ЋЕ ТРАЈАТИ ОКО ТРИ МЕСЕЦА

        ПРЕ десетак дана селектор Бразила Тите је издиктирао стартну поставу за Мундијал (14. јун - 15. јул), а како ствари стоје, већ сада му је замисао пропала, због теже повреде Нејмара. Најбољи играч „кариока“ заказао је за данас операцију стопала, и према проценама, опоравак ће трајати око три месеца, што значи да ће бити неизвестан за групну фазу СП, и мечеве са Швајцарском (17. јун), Костариком (22. јун) и Србијом у трећем колу (27. јун).

        Нападач ПСЖ је јуче слетео у Рио де Жанеиро, и кроз аеродромске просторије прошао је тако што су га сарадници гурали у колицима.

        - Нејмар има озбиљну повреду стопала - рекао је јуче Родриго Ласмар, доктор бразилске селекције. - Захват ће бити обављен на клиници у Бело Хоризонтеу, а након тога ће пауза трајати око три месеца. Нејмар је утучен и тужан, али му је јасно да је операција једини излаз. Решен је да се максимално брзо опорави, а ми ћемо све учинити да му помогнемо у томе.

        Најскупљи фудбалер планете се повредио у недељу на првенственом мечу против Марсеља (3:0), и у први мах су из ПСЖ саопштили да је повреда лакше природе. Чак су рекли да ће можда играти реванш осмине финала Лиге шампиона са Реалом у уторак. Међутим, анализе су показале да је кост сломљена, тако да је клупска сезона за фантастичног дриблера већ завршена.

        Угледни француски „Л'Екип“ је отишао корак даље, и на насловној страни је јуче објавио слику Нејмара, уз коју стоји „Збогом Париз“. То је јасна алузија на трансфер о којем се већ месецима пише по светским медијима, а то је одлазак Нејмара у Реал.

„УКЛЕТИ“ СЕСТРИН РОЂЕНДАН

        Нејмарови фанови су ископали податак да је ово четврта сезона заредом да Бразилац неће играти на мечу који је непосредно пре или после рођендана његове сестре Рафаеле (22 године, рођена 11. марта). То „проклетство“ траје од сусрета са Рајо Ваљеканом (8. март 2015, суспендован), а наставило се у дуелима са Хетафеом (6. март 2016, суспендован), Ла Коруњом (12. март 2017, повређен) и сада Реалом (6. март, повређен).

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари