Блатер тврди да му је Платини претио да ће „заглавити у затвору“ ако се не повуче

НАВОДНО ЈЕ ТО УЧИНИО 29. МАЈА, СЕВШИ ЗА СТО ЊЕГОВОГ СТАРИЈЕГ БРАТА ПЕТЕРА

Мишел Платини и Сеп Блатер

        ПРЕДСЕДНИК Међународне фудбалске федерације (FIFA) Сеп Блатер открио је данас да му је први човек Европске фудбалске уније (UEFA) Мишел Платини поручио уочи мајских избора за првог човека FIFA да ће отићи у затвор, уколико не одустане.

        Блатер је у интервјуу за холандски Volkskrant рекао да му је Платини 29. маја - на дан избора за председника FIFA -поручио да ће отићи у затвор, преко његовог старијег брата, 80. годишњег Петера.

        „Током ручка, Платини је сео за сто мога брата и рекао му да ми каже да се повучем из избора, или ћу отићи у затвор“, рекао је Блатер.

        Прецизирао је да је Платини његовом брату рекао: „Пренесите Јозефу да се повуче, иначе ће заглавити у затвору“.

        Извори блиски Платинију пренели су агенцији AFP да су тврдње да је он слао било какве поруке такве природе Блатеру „смешне“.

        Блатер је крајем маја пети пут изабран за председника FIFA, али је неколико дана касније, под притиском великог корупционашког скандала након хапшења седморице челника FIFA, одлучио да поднесе оставку.

        Платини је иначе, прошлог месеца потврдио да ће се кандидовати на изборима за председника FIFA, који ће бити одржани у фебруару идуће године.

        Танјуг - Факти

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари