Баста: Пласман на ЕП 2016. је наша обавеза

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ЋЕ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ИГРАТИ У ГРУПИ И,

СА ПОРТУГАЛОМ, ДАНСКОМ, ЈЕРМЕНИЈОМ И АЛБАНИЈОМ

Душан Баста

        Репрезентативац Србије Душан Баста рекао је да је обавеза екипе да се пласира на Европско првенство у Француској 2016. године и да је важно да добро почне квалификације.

        - Одлазак на Европско првенство нам је обавеза и то свима треба да буде јасно. Знам да неће бити лако, поштујемо сваког противника, али даћемо све од себе да се пласирамо. Врло је важно да добро почнемо квалификације - рекао је Баста новинарима у Старој Пазови.

        Репрезентативци Србије окупили су се у Спортском центру у Старој Пазови поводом пријатељске утакмице са Француском, која ће се играти 7. септембра од 20.45 на стадиону Партизана. У тој утакмици дебитоваће нови селектор Србије, Холанђанин Дик Адвокат.

        - Боље је што ћемо почети пријатељском утакмицом јер ћемо то искористити да се што боље упознамо са новим селектором. Екипа је остала иста, није било много промена и сусрет са Француском ће бити добра провера пред почетак квалификација - рекао је фудбалер Лација Баста.

        Фудбалер Саутемптона Душан Тадић рекао је да је док је играо у Холандији чуо све најбоље о Дику Адвокату.

        - Имамо добру базу, много смо напредовали за две године и све ће бити много лакше него до сада. Чуао сам све најбоље о Адвокату. У Холандији га изуенто цене и уважавају. Холандски тренери држе добру дисциплину и гаје офанзивни фудбал који доноси и лепу игру и добар резултат - рекао је Тадић.

        Нападач Андерлехта Александар Митровић, који је на почетку сезоне постигао пет голова у седам утакмица за белгијски тим, рекао је да добру форму жели да настави и у репрезентацији.

        - Могло је и боље, али није лоше. Не оптерећујем се много, али желим да наставим у добром ритму, поготово јер је наступ за своју земљу мотив више. Имамо новог селектора од кога имамо нешто ново да научимо и само полако, има времена - рекао је он.

        Голман Владимир Стојковић рекао је да као један од најискуснијих репрезентативаца мора да преузме одговорност на себе.

        - Као један од најстаријих и најискуснијих играча морам да преузмем на себе одговорност и уопште не бежим од тога. Убеђен сам да ће овај квалификациони циклус бити много успешнији него прошли - рекао је Стојковић.

        Репрезентација Србије ће у квалификацијама за Европско првенство 2016. године играти у Групи И са Португалом, Данском, Јерменијом и Албанијом.

        Такмичење у квалификацијама Србија почиње 11. октобра против репрезентације Јерменије у Јеревану.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари