Бане Ивановић: Муслин ме је много задужио

ВОЛЕО БИХ ДА МОГУ ДА МУ СЕ ОДУЖИМ ИГРАМА У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ,

РЕКАО ЈЕ ФУДБАЛЕР ЧЕЛСИЈА

Бранислав Ивановић

  • Са великом енергијом и еуфоријом почињемо ове припреме. На првом састанку селектор нам је ставио до знања шта жели од нас, шта очекује... - каже капитен „орлова”

        Капитен фудбалске репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао је да су предстојеће пријатељске утакмице важне како би се екипа добро припремила за почетак квалификација за Светско првенство 2018. године у Русији и да је одушевљен што је за селектора постављен Славољуб Муслин.

        - Ово су веома важне утакмице за нас, јер имамо две недеље доброг заједничког рада. Можемо да видимо шта нови селектор од нас очекује и да уђемо спремни у квалификације. Сви желимо да се пласирамо на Светско првенство у Русији, биће веома тешко, али због тога смо ту - рекао је Ивановић новинарима на окупљању репрезентативаца у Старој Пазови.

        Фудбалери Србије окупили су се у Старој Пазови поводом пријатељских утакмица у наредном периоду. Србија ће у среду играти у Ужицу против Кипра, шест дана касније у Новом Саду против Израела, а 5. јуна у Монте Карлу против Русије.

        Ивановић је рекао да су новајлије у репрезентацији заслужиле позив селектора.

        - Они су то својим играма заслужили, врата репрезентације су отворена за све, увек су била. Најбољи увек треба да играју, а на нама старијима је да им помогнемо да се што пре адаптирају - додао је фудбалер Челсија и истакао да је одушевљен што је Муслин изабран за селектора.

        - На првом састанку селектор нам је ставио до знања шта жели од нас, шта очекује, упознати смо са његовим принципима и начином рада. Са великом енергијом и еуфоријом почињемо ове припреме. Играчи су се упознали са њим, а на тренинзима ћемо о тактици. Моје искуство са Муслином је феноменално, одушевљен сам. Муслин је човек који ми је много дао у каријери и нисам меродаван да причам, јер ме је много задужио. Волео бих да могу да му се одужим играма у репрезентацији - рекао је Ивановић.

        Он је додао да је добро што ће репрезентација играти у Ужицу, како би се и и тај део Србије пробудио и стао уз државни тим.

        - Веома је важно да сви дишемо као један, то једини начин да се пласирамо на Светско првенство. Селектор ће одлучити ко ће играти, најважније је да будемо здрави и спремни. Он је свестан да је крај сезоне, играчи су имали различите сезоне, тако да минутажа зависи од селектора - навео је Ивановић.

        Репрезентативац Србије Немања Матић захвалио је досадашњем селектору Радовану Ћурчићу на свему што је урадио.

        - Он је био постављен за селектора у тешкој ситуацији. То је сјајан човек и стручњак, желим му све најбоље, а сигуран сам да и остали играчи тако мисле. Надам се да ћемо успети да исправимо неке ствари из прошлости и пласирати се на Светско првенство. Биће веома тешко, репрезентације у групи нису нимало наивне, али не могу да кажем да су боље од нас - рекао је Матић, додавши да једва чека да поново игра на стадиону у Ужицу, као и да је задовољан што су позвани и млади играчи.

        - Има много играча, радује што је много младих, да осете како је играти за репрезентацију. Сигурно су овде с разлогом, они су будућност српског фудбала - рекао је Матић.

        Квалификације за Светско првенство у Русији почеће у септембру, а Србија ће 5. септембра у Београду играти против Ирске. У Групи Д су још Велс, Аустрија, Молдавија и Грузија.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари