Бане Ивановић донео пехар Челсију

ЧЕЛСИ ТРИЈУМФОВАО У ФИНАЛУ ЛИГЕ ЕВРОПЕ ГОЛОМ СРБИНА

У ПОСЛЕДЊИМ СЕКУНДАМА УТАКМИЦЕ

         Бранислав Ивановић због суспензије није могао да игра у финалу Лиге шампиона 2012, али је то „наплатио“ победоносним голом у последњим секундама финала Лиге Европе против Бенфике - 2:1.

         Исто тако се може рећи да је Челси „наплатио“ Теријев промашен пенал у Москви 2008. и испадање од Барселоне на Стамфорд Бриџу годину дана касније (недосуђени пенали, па гол Инијесте у 93. минуту).

         „Осећај је сјајан. Тим је заслужио овакав успех, јер смо се мушки држали током тешке сезоне, у којој смо одиграли ко зна колико утакмица. Финале је било тешко, као и увек, а Бенфика веома добра. Дали смо голове из прекида, на којима много радимо на тренинзима. Заслужили смо трофеј“, рекао је Ивановић за енглеску телевизију ИТВ.

         Френк Лампард није имао среће да бар једном затресе мрежу шутевима из даљине, али на крају то није било важно.

         „У последње две године је било много успона и падова, али ово сада је један велики успон! Ми смо група, тим и тако смо се држали на овој утакмици. Свако је ковач своје среће, а ми смо радили за ово. Нико није заслужио овакав крај више од Ивановића - човек је фантастичан“, одушевљено је причао сјајни „везиста“, коме истиче уговор на крају сезоне.

         „Стварно се надам да ћу остати! Нисмо ништа потписали, али делује ми да ће све бити у реду“.

         Фернандо Торес дао је водећи гол, после одличне соло акције, практично на асистенцију Петра Чеха!

         „Бенфика је била много боља у првом полувремену, ми уопште нисмо били добри. Али, желели смо да освојимо Лигу Европе, јер смо били свесни да више можда нећемо имати шансу за то“.

         Челси у последњем колу Премијер лиге дочекује Евертон и потребна су му сва три бода да би осигурао директан пласман у Лигу шампиона.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари