Бане Ивановић: Данска наша последња шанса

НАШ ЦИЉ МОРА ДА БУДЕ ДЕВЕТ БОДОВА ИЗ ЧЕТИРИ УТАКМИЦЕ,

ТО ЈЕ МИНИМУМ КОЈИ БИ НАМ ДАО НАДУ

Бранислав Ивановић у дуелу са Кристијаном Роналдом

        Капитен фудбалске репрезентације Србије Бранислав Ивановић изјавио је да све док има шансе екипа мора да верује у пласман на шампионат Европе и да ће јој за бараж бити потребно да освоји бар девет бодова у преостале четири квалификационе утакмице.

        „Мораћемо негде да направимо брејк и на страни узмемо бодове. Наш циљ мора да буде девет бодова из четири утакмице, то је минимум који би нам дао наду да можемо да се нађемо на Европском првенству“, рекао је Ивановић новинарима после синоћњег пораза у Лисабону од Португалије 2:1.

        Србија наредни меч у квалификацијама игра 13. јуна у Копенхагену против Данске.

        „Неке ствари на терему морамо много боље, сада имамо тешку утакмицу са Данском, незгодну ситуацију, али та утакмица је за нас финале, то је наша последња шанса“, оценио је Ивановић.

        Према његовим речима српски тим је превише респектовао Португалце. „У првом полувремену морали смо боље, уплашено смо ушли у утакмицу са сувише респекта. Али, са друге стране и они су имали велики респект према нама. Прво полувреме није право лице, друго је било боље, али недовољно да би се освојили бодови“.

        Капитен Србије истиче да је недопустиво да екипа четврту утакмицу заредом прима гол из прекида.

        „Стајали смо технички зонски веома лоше код првог гола, када су одиграли кратку лопту почели смо да излазимо сви што је недопустиво, нисмо играли играча у зони. Неке ствари ту морамо да поправимо јер скок игра и прекиди су требало да буду наша велика предност“, закључио је Ивановић.

        Србија после четири одигране утакмице у И групи квалификација заузима последње место са само једним бодом, а наредни дуел игра 13. јуна у Копенхагену против Данске.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари