Бајерн победом отворио нову сезону Бундеслиге

УТАКМИЦОМ У МИНХЕНУ, ИЗМЕЂУ БАЈЕРНА И БОРУСИЈЕ ИЗ МЕНХЕНГЛАДБАХА (3:1), СТАРТОВАЛА ЈЕ 51. СЕЗОНА БУНДЕСЛИГЕ

Пеп Гвардиола

        Баварци су без већих проблема у првом сусрету нове сезоне Бундеслиге савладали Борусију, која је и овај пут постигла погодак и тако наставила традицију у дуелима са Баварцима. Заправо, био је то аутогол Дантеа, штопера Бајерна.

        У 12. минуту Швајнштајгер одузима лопту гостима на средини терена, додаје до Риберија, који фантастично проиграва Робена, који је у трку лопту послао у мрежу гостију за 1:0.

        Неколико минута касније, Манџукић је погодио за 2:0. Центрирао је Робен из слободног ударца искоса с десне стране, Риберијев удрац је одбранио голман Борусије, а Манџукић је натрчао и затресао мрежу за ново одушевљење на трибинама.

        Сјајну прилику имали су гости одмах у следећем нападу, али је Рафаел оклевао и из добре позиције, искоса с леве стране, пуцао поред Нојерове десне стативе. Исти играч и у 24. минуту поново покушава, пуцао је с 12 метара, али директно у Нојера.

        Велику шансу Борусија је имала у 30. минуту. Муњевито се све издешавало, али Нојер је успео да сачува своју мрежу после ударца запаженог Рафаела.

        Пет минута пре краја првог полувремена, Данте, бивши играц Борусије, постиже аутогол. Након једног лакшег центаршута с леве стране, који је ишао по земљи, бразилски штопер испред Нојера лопту шаље у властиту мрежу.

        У завршници Бајерн прети у два наврата. Прво Крос покушава сјајним ударцемда постигне гол, а онда и Манџукићев шутира, али оба покушаја зауставља сјајни Тер Стеген.

        У 60. минути Робен је повукао лопту по десној страни, послао повратну лопту за Томаса Милера, који је погодио стативу.

        У 67. минуту досуђен је пенал за Бајерн, због тога што је Домингез руком дирао лопту у свом шеснаестерцу. Милеров ударац са беле тачке одбранио је Муле, али Домингез поново руком удара лопту и доноси нову шансу за Баварце. Алаба је био прецизан овога пута.

        До краја утакмице темпо игре је мало опао, а Баварци су мирно привели утакмицу крају и победом 3:1 започели битку за наслов немачког првака.

        Јуроспорт
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари