Бајерн освојио пету титулу шампиона Европе

ГОЛОМ РОБЕНА У 89. МИНУТУ ФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА

САВЛАДАЛИ БОРУСИЈУ ИЗ ДОРТМУНДА СА 2:1

        Фудбалери минхенског Бајерна нови су прваци Европе, пошто су у финалу на лондонском „Вемблију“ савладали Борусију Дортмунд са 2:1.

        Баварском клубу ово је пета титула шампиона Европе, а прва после 2001. године. Уједно, ово је Бајерну први трофеј у ЛШ после два изгубљена финала 2010. и 2012. године.

        Вечерашње финале било је прво у историји у којем су о титули првака Европе одлучивала два немачка клуба. Коначно се десило и то да Арјен Робен који је носио епитет трагичара неколико претходних великих утакмица за трофеј, био тај који ће донети радост свом тиму.

        Холандски репрезентативац је и вечерас прво промашио две сјајне прилике, односно голман Борусије Роман Вајденфелер био је на висини задатка. Ипак, када су сви на „Вемблију“ већ мислили да ће меч отићи у продужетке, Робен је „улетео“ из другог плана између Матса Хумелса и Невена Суботића и ћушнуо лопту иза Вајденфелерових леђа.

        Тако се Робен искупио за прошлогодишњи промашени пенал у финалу против Челсија, а Бајерн се само годину дана након тог пораза у Минхену вратио у Лондон још јачи и спремнији за борбу за трофеј.

        Ако се сабирају шансе на утакмици, Бајерн је заслужено победио, али ће Борусија моћи да жали за ситуацијама које није искористила у првом полувремену. Тада је Нојер у бар три наврата спасио минхенски клуб и улио му додатну снагу за наставак.

        Други део меча донео је потпуно другачији Бајерн који је до предности дошао у 60. минуту, када је Робен асистирао Марију Манџукићу за први гол.

        Осам минута касније Данте је направио прекршај над Марком Ројсом за пенал, а чини се да му је судија Никола Рицоли опростио други жути картон и искључење. Сигуран са беле тачке био је Илкај Гунгодан.

        Ипак, то је било све од екипе Јиргена Клопа, пошто је у завршници Бајерн био доминантан, а пре гола Робена, Вајденфелер је још два пута морао да спашава своју екипу.

        Репрезентативац Србије Невен Суботић је до 89. минута и поготка Робена одиграо веома добру утакмицу, а у 71. минуту је у последњем тренутку на гол-линији уклизао испред Холанђанина и спречио сигуран гол Бајерна.

БАЈЕРН - БОРУСИЈА ДОРТМУНД 2:1

        Стадион: Вембли у Лондону. Гледалаца: 86.298. Судија: Никола Риколи (Италија). Стрелци: Манџукић (60), Гундоган (68. пенал), Робен (89). Жури картони: Данте, Рибери (Бајерн), Гроскројц (Борусија)

        БАЈЕРН: Нојер, Лам, Боатенг, Данте, Алаба, Мартинез, Швајнштајгер, Робен, Милер, Рибери (Густаво од 90'), Манџукић (Гомез од 90').

        БОРУСИЈА: Вајденфелер, Пишчек, Суботић, Хумелс, Шмелцер, Бендер (Сахин од 90'), Гундоган, Гроскројц, Блашчиковски (Шајбер од 90'), Ројс, Левандовски
 

        Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари