Аргентина или Холандија, ко ће на Немце?

ИГРАЛИ СУ ’98. У ЧЕТВРТФИНАЛУ МУНДИЈАЛА У ФРАНЦУСКОЈ И ТАДА СУ „ЛАЛЕ“ ПОБЕДИЛЕ СА 2:1, A ОСАМ ГОДИНА КАСНИЈЕ НИЈЕ БИЛО ГОЛОВА

         Ове две селекције састају се од 22 часа у Сао Паулу у другом полуфиналном дуелу Мундијала.

         То ће практично бити реприза финала Светског првенства из 1978. године када је Аргентина на свом терену славила са 3:1 и освојила први трофеј светског првака.

         Све очи ће што се тиче Аргентине бити усмерене ка Лионелу Месију. Посебно јер је селектор Алехандро Сабеља остао без повређеног Анхела Ди Марије. Добра вест за ’гаучосе’ је што се у тим враћа Серхијо Агуеро.

         „У четвртфиналу против Белгије играли смо веома добро, али то је сада већ прошлост. Фокусирани смо на оно што нас чека данас против Холандије. Знамо да њих још боли пораз од Шпаније у финалу прошлог Мундијала. Аргентина је дуго чекала на ово, чак 24 године, али нећемо ту да се зауставимо“, рекао је Хавијер Маскерано.

         Аргентина игра прво полуфинале Мундијала од 1990. године када су после пенала савладали домаћина Италију и у финалу изгубили од Немачке.

         Холандија и Аргентина играле су 1998. године у четвртфиналу Мундијала у Француској и тада су „лале“ победиле са 2:1. Исти ривали састали су се и осам година касније у групној фази такмичења у Немачкој, а тада није било голова.

         Холанђани добро памте и дуел са Мундијала из 1974. године, такодје у Немачкој, када су у четвртфиналној групи декласирали Аргентину са 4:0, уз два гола Јохана Кројфа.

         „Да ли је меч са Аргентином остварење сна? Па, не гледам тако на овај дуел. Важно ми је само да играмо, победимо и продјемо даље, а после можемо да сањамо. У сваком случају, биће узбудљиво“, поручио је нападач Холандјана Робин ван Перси.

         Селектор Луј ван Гал истакао је да се Холанђани фокусирају на цео тим Аргентине, а не само на Месија.

         Победник тог сусрета састаће се у борби за титулу, 13. јула у Рио де Жанеиру, са Немачком, која је у уторак увече у Бело Хоризонтеу декласирала домаћина Бразил резултатом 7:1.

         Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари