Антић: Ћурчић нема ауторитет код фудбалера

ЦЕО СРПСКИ ФУДБАЛ ЈЕ У ЛОШЕМ СТАЊУ И НАЛАЗИ СЕ У РУКАМА ЉУДИ МОТИВИСАНИХ СВОЈИМ ЛИЧНИМ ИНТЕРЕСИМА

Радомир Антић

  • Некадашњи селектор са песимизмом гледа на будућност српског фудбала: „Прво морају да се промене многе ствари у фудбалској организацији“

        Радомир Антић смењен је са позиције селектора у септембру 2010, након сукоба са председником Фудбалског савеза Србије Томиславом Караџићем.

        На клупи националног тима потом су седели Владимир Петровић, Радован Ћурчић, Синиша Михајловић, Љубинко Друловић, Дик Адвокат и поново Ћурчић, али ниједан од њих, осим, донекле, Михајловића, није донео ни „грам“ наде у боље дане.

        Тако се цела Европа, у овом случају новинар пољског листа „Спортски преглед“, пита како Србија упркос великом броју квалитетних играча већ трећи пут заредом не успева да се пласира на велико такмичење.

        Одговара Радомир Антић...

        „У нашем фудбалу се десило много лоших ствари откако нисам у репрезентацији. Челници Савеза променили су много селектора и сада је на тој позицији човек који нема нимало ауторитета код фудбалера. У исто време, Савезом ведре и облаче исти људи. Након пораза од Чешке јесенас најавили су именовање новог председника, али ништа се није променило. Цео српски фудбал је болестан, не само репрезентација. На меч полуфинала Купа између Партизана и Спартака дошло је само 2.000 гледалаца. Људи су разочарани нашим фудбалом“, рекао је Антић за „Спортски преглед“.

        Он је додао да „добри играчи не чине увек јак тим“ и да је за резултате веома битна атмосфера у свлачионици. Србија је 2015. годину завршила на 56. месту FIFA ранг-листе, што је најгори пласман у 21. веку.

        „Тешко ми је да из Шпаније дајем суд о атмосфери у националном тиму, али сигурно је да ствари не изгледају добро. Као што сам рекао, цео српски фудбал је у лошем стању и налази се у рукама људи који су мотивисани својим личним интересима“.

        За разлику од катастрофалних резултата сениора, млађе селекције Србије претходних година су освојиле U-19 Европско првенство и U-20 Мундијал.

        „Многи од тих момака данас нису стандардни у својим клубовима. Нисам сигуран да ће и та генерација успети нешто да уради. Прво морају да се промене многе ствари у фудбалској организацији“, сматра Радомир Антић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари