Дијамантска лига: Ивана Шпановић и даље води…

СРПСКА АТЛЕТИЧАРКА ЗАУЗЕЛА ЈЕ ПЕТО МЕСТО У СКОКУ У ДАЉ

НА МИТИНГУ ДИЈАМАНТСКЕ ЛИГЕ У ОСЛУ ДАЉИНОМ ОД 6,67 МЕТАРА

Ивана Шпановић

        После трећег митинга Дијамантске лиге рекордерка Србије и даље заузима водећу позицију у свеукупном поретку тог такмичења.

        Прво место у Ослу освојила је Американка Тијана Бартолета с најбољим светским резултатом ове године - 7,02 метара испред Британке Саре Проктор (6,78) и Американке Фунми Јимох (6,71).

        „Нисам се осећала баш најбоље. У другој серији скочила сам солидних 6,67, исто колико и Дарија Клишина, међутим, овог пута она је имала бољу серију скокова и заслужила позицију испред. Вечерас су у Ослу проскакале и остале девојке што само говори у прилог да је конкуренција у скоку у даљ изузетно јака и изједначена“, изјавила је Шпановићева, а преноси прес служба српске атлетичарке.

        Она је додала да свако такмичење управо то чини посебно узбудљивим и непредвидивим.

        „Радује ме да и даље заузимам водећу позицију у свеукупном пласману. Имамо дугу сезону и очекује ме још доста такмичења ове године, а следеће већ овог викенда на стадиону Црвене звезде. У питању је финале Купа Србије, те користим прилику да позовем публику у што вецем броју да уживају у атлетици и боље упознају српске шампионе“, казала је Шпановићева, наводећи да се још осећа уморно од пута у Шангај и Јуџин, као и да су јој недостајали савети тренера Обрадовића који вечерас није био с њом у Ослу.

        Финале Купа Србије изборно је такмичење за екипно првенство Европе, које се одржава 21. и 22. јуна у Риги.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари