Данас отварање 15. Параолимпијских игара

СРБИЈА ЋЕ ИМАТИ 16 ПРЕДСТАВНИКА - У АТЛЕТИЦИ, СТРЕЉАШТВУ, СТОНОМ ТЕНИСУ И ДИЗАЊУ ТЕГОВА

 

        У Рио де Жанеиру у среду почињу 15. Параолимпијске игре.

        Свечана церемонија отварања биће уприличена на легендарној Маракани, а Игре ће трајати до 18. септембра.

        Учешће ће узети 4.350 спортиста из 176 земаља, док ће Србија имати 16 представника - у атлетици, стрељаштву, стоном тенису и дизању тегова.

        Предводи их најбоља стонотенисерка света Бранислава Перић-Ранковић, освајачица више од 200 медаља на међународним и домаћим такмичењима, укључујући сребра са ОИ у Пекингу и Лондону, која ће носити заставу наше земље на отварању.

        „То је велико признање и част. Очекујемо добре Игре, па ћемо резултате видети. Не желимо да прогнозирамо, већ је на нама да да одиграмо најбоље што можемо. Јер, добро смо се припремили и све ће се видети на борилиштима“, каже најбоља спортисткиња планете с инвалидитетом за 2015. годину.

        Осим ње, у стоном тенису ће наступити још Нада Матић, Митар Паликућа и Горан Прелић.

        Од атлетичара ће се такмичити светски рекордер у бацању чуња и освајач златне олимпијске медаље у Лондону Жељко Димитријевић, Небојша Ђурић у бацању кугле и Милош Митић у бацању чуња. У дисциплини бацање копља наступиће Милош Зарић, Немања Димитријевић и Сашка Соколов.

        У стрељаштву ће наступити Растко Јокић, Здравко Савановић, Ласло Шурањи, Живко Папаз и Драган Ристић, а у дизању тегова Петар Миленковић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари