Бронзана Ивана се вратила у Србију

„НЕ МОГУ ДА ОПИШЕМ КОЛИКО САМ ПОНОСНА“, КАЗАЛА ЈЕ ОСВАЈАЧИЦА БРОНЗАНЕ МЕДАЉЕ У СКОКУ У ДАЉ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У МОСКВИ

         Ивану Шпановић је на београдском аеродрому „Никола Тесла“ дочекало стотинак људи, међу којима су били чланови породице, дечко Владимир Кумрић (тренер фитнеса), пријатељи, спортски челници, новинари, фоторепортери, сниматељи и други.

         „Почињем да верујем да сам остварила историјски успех и желим да ово буде почетак нечег лепог и да уживам у овоме. Колико год да је Србија пружила мени, ово је прави и идеалан начин да то вратим“, рекла је Шпановићева по доласку у Београд.

         Шпановићева је са скочених 6,82 метара оборила државни рекорд и завршила трећа, иза победнице Американке Бринти Рис и Нигеријке Блесинг Окагбаре.

         „Када сам скочила у петој серији само сам се покрила по глави, нисам могла да верујем шта се дешава. Не могу да опишем колико сам поносна... Овим успехом сам добила позив за Дијамантску лигу, митинге у Берлину и Цириху. Тиме завршавам сезону и крећем припреме за Светско првенство у дворани“, казала је добитница прве медаља за Србију на светским првенствима у атлетици.

         Њен тренер Горан Обрадовић рекао је да је „овај сан сањао 18 година“.

         „Све је ишло на нашу руку, у квалификацијама је показала да је способна за велике скокове, али и при загревању у финалу. На мени је било да јој пренесем позитивну енергију. Она је уграбила шансу и стигла до успеха који ће тек бити схваћен“, рекао је Обрадовић.

         Он је додао да се нада да ће успех Шпановићеве помоћи да српска атлетика постиже још боље резултате.

         Председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић рекао је да је Шпановићева направила нешто што никоме до сада у Србији није пошло за руком.

         „Краљица се вратила у Србију са историјским успехом. Честитам јој на томе, пресрећни смо, направила је нешто што никоме није до сада пошло за руком да направи. Ивана и њен тренер ће бити уписани златним словима у историју српског спорта“, рекао је Јевросимовић.

         Државни секретар у Министарству за спорт Предраг Перуничић казао је да се нада да ће у Москви бити још медаља за Србију.

         „Надам се да ће бити још медаља за Србију у Москви. Имамо плејаду атлетичара који доносе праве резултате и који су обрадовали нашу земљу. Сигуран сам да ће бити не још једна, већ још три“, казао је Перуничић.

         Спортски директор Олимпијског комитета Србије Никола Куљача навео је да успех Шпановићеве није случајан.

         „Ово није случајан успех, атлетичари су већ донели сијасет успеха нашој земљи. Јако је тешко скочити свој најбољи резултат на највећем такмичењу, то је посебан успех и ова медаља има још већу тежину“, навео је Куљача.

         На конференцији за новинаре на београдском аеродрому појавио се и тренер десетобојца Михаила Дудаша, Феђа Камаси, иако је атлетичар остао у Москви да бодри своје репрезентативне колеге.

         „Очекивали смо бољи резултат, али не би било фер да кажем да смо незадовољни државним рекордом. То је велика ствар на правом месту, тако да сам на крају крајева задовољан“, рекао је Камаси.

         Дудаш је на Светском првенству освојио 14. место у десетобоју.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари