Боксерски шампион Мохамед Али више никога не познаје и не може да говори

ЊЕГОВ БРАТ РАХМАН РЕКАО ДА МОЖЕ УМРЕТИ „ЗА НЕКОЛИКО МЕСЕЦИ, А МОЖДА И ЗА НЕКОЛИКО ДАНА”

  • „Али је вечан. Његово име ће заувек остати у нашим венама” - изјавио је Рахман који је рекао да је његов велики брат раније изразио жељу да на његовом гробу буду уклесане речи Мартина Лутера Кинга: „Покушавао сам да обучем голе и да нахраним гладне”

         ЛЕГЕНДАРНИ амерички боксер Мохамед Али смртно је болестан и може у сваком моменту да умре, објавио је Daily Mail позивајући се на речи његовог брата Рахмана.

         Али (71) пати од Паркинсонове болести од 1984. године, а Рахман је открио да више никога не познаје и да не може да говори.

         Према његовим речима, Мохамед Али може умрети „за неколико месеци, а можда и за неколико дана”.

         „Не знам да ли ће живети до лета. Он је у Божјим рукама” - додао је Рахман Али.

         Супруга великог спортисте, који је пре само годину и по дана учествовао на отварању Олимпијских игара у Лондону, не дозвољава да га посете рођаци, док она сама не жели да коментарише ситуацију.

         „Али је вечан. Његово име ће заувек остати у нашим венама” - изјавио је Рахман који је рекао да је његов велики брат раније изразио жељу да на његовом гробу буду уклесане речи Мартина Лутера Кинга: „Покушавао сам да обучем голе и да нахраним гладне”.

         Мохамед Али је био олимпијски шампион 1960. године у полутешкој категорији, па троструки шамион света у тешкој категорији у професионалном боксу.

         Мохамед Али (право име Касиијус Марцелијус Клеј) рођен је 17. јануара 1942. године у Луисвилу (држава Кентаки, САД).

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари