Бокс: Из Кристалне дворане у репрезентацију

ПЛЕМЕНИТИ СПОРТ ПОНОВО НА СЦЕНИ, ОВАЈ ПУТ У ГРАДУ ЗРЕЊАНИНУ,

У НОВОЈ УЛОЗИ И СА ИСТИМ ЦИЉЕМ

        Након „Златне рукавице“ одржане у београдској „Штарк Арени“ где су се најбољи боксери Србије у оквиру међународног такмичења борили за престижну титулу, следи такмичење на националном нивоу.

        У Кристалној дворани смештеној поред реке Бегеј 23. децембра 2017. биће одржан изборни меч боксера за улазак у репрезентацију Србије, у истој дворани у којој је један од најбољих боксера овог града Милан Пиперски пре пет година одбранио титулу Свесловенског првака. Меч под називом „Селектор-Новинари“ у организацији Боксерског савеза Србије, техничке подршке БК Петровград и под покровитељством Града Зрењанина, биће прилика да се изабраници селектора Србије Томислава Антеља докажу и оправдају указано поверење. С друге стране преко селекције новинара, коју предводе Душан Васиљевић (доајен спортског и борилачког новинарства) и тренер Миливоје Башић, клупски боксери имаће прилику да управо они уђу у национални тим.

        Шлагер вечери у Кристалној дворани биће свакако борба у полутешкој категорији између Саше Миловца (Нови Сад) и Филип Станковића (Ниш).

        Након спектакла који нас очекује у Зрењанину, следи кратка пауза услед новогодишњих и Божићних празника, а већ од 10. јануара 2018. најбољи боксери Србије стартују са припремама на Златибору, које ће се наставити у Минхену.

        „Правило да само најбољи боксери могу да наступају за репрезентацију и истовремено стварана могућност да нас само најбољи представљају важило је у екс Југославији. Сада се враћамо том правилу које се пре неколико деценија показало као златно правило. Дакле, нема миљеника Савеза и селектора, победници ће нас представљати и то ће бити неприкосновено правило за бокс. Овакви мечеви ће вратити бокс у некадашње боксерске центре. После „Златне рукавице“ одржане у београдској „Штарк Арени“ и спектакла који нам следи у Зрењанину, нову прилику да покажу своју снагу и знање боксери Србије имаће на Државном првенству које ће бити одржано у фебруару 2018. и које ће бити нови изборни циклус за репрезентацију Србије. Поред већ најављених бокс манифестација, организоваћемо још прегршт спектакуларних мечева широм земље“, рекао је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари