Београд у децембру центар атлетског света

ОД 6. ДО 8. ДЕЦЕМБРА ЕП У КРОСУ И СЕМИНАР УЗ УЧЕШЋЕ ПРЕДСЕДНИКА МЕЂУНАРОДНЕ И ЕВРОПСКЕ АТЛЕТСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ЛАМИНА ДИЈАКА И ХАНСА ЈОРГА ВИРЦА

Слободан Бранковић

         За такмичење, које ће се одржати 8. децембра, до сада је пријављено 568 такмичара из 37 земаља. Генерални секретар Атлетског савеза Србије (АСС) Слободан Бранковић је истакао да се нада како ће Београд тог дана послати у свет слику најбоље организованог ЕП свих времена.

         „Београд ће од 6. до 8. децембра бити центар атлетског света, јер осим ЕП у кросу, биће организован и семинар уз учешће председника Међународне атлетске федерације Ламина Дијака и првог човека европске асоцијације Ханса Јорга Вирца“, рекао је Бранковић на конференцији за новинаре у београдском хотелу Србију.

         Он је додао да се тих дана очекује око 1.200 гостију из целе Европе. Бранковић се захвалио на помоћи председнику Србије Томиславу Николићу који је први човек организационог комитета ЕП. Селектор атлетске репрезентације Србије Слободан Поповић најавио је борбу за медаље 23 такмичара у шест категорија.

         Поповић је нагласио да ће у репрезентацији бити и „икона српске атлетике“, Оливера Јевтић која је у каријери освојила пет бронзаних медаља на првенствима Европе. Поред ње, такмичиће се и Соња Столић, Ана Суботић и Јелена Мимић.

         Он је напоменуо да ће све очи бити упрте и у Амелу Терзић која ће трчати у конкуренцији млађих сениорки. У тиму сениора биће Мирко Петровић, Дарко Живановић, Велибор Бојовић, Горан Стојиљковић и Муамер Хасановић.

         Организатори ЕП у кросу најавили су и долазак највећих имена светске атлетике као што су Себастијан Коу, Френки Фредерикс, Габријела Сабо, Роберт Енијан и Пола Редклиф.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари