Бећковић: Уместо фудбала да буду само туче

НИЈЕ ИСКЉУЧЕНО ДА СЕ У ДАНАШЊЕМ СВЕТУ СВЕ ЗАВРШИ КАКО ЈЕ И ПОЧЕЛО: ГЛАДИЈАТОРСКИМ БОРБАМА

        На вечитим дербијима, некад фудбалским светковинама, број жандарма, полицајаца и других чувара реда се скоро изједначио са бројем гледалаца. А у навијачком насиљу пале су и жртве. Докле ће то да траје?

        - Не бих се зачудио да фудбал у међувремену толико узнапредује да се, уместо утакмица, одржавају само туче. Да уместо играча на терен истрче екипе навијача и да се бију уместо да играју. То се већ дешава у свету. Туку се под именима клубова, имају своје играче, лигу, бодове, асове. Морам признати да су ми већ поодавно занимљивији навијачи него играчи и да више слушам шта навијачи певају на трибинама него да гледам игру на терену. Није искључено да се у данашњем свету све заврши како је и почело: гладијаторским борбама у арени!

        Ви не припадате табору острашћених фанова. Доказ за то су ваша дружења и пријатељства и са многим партизановцима.

        Посебно је, свакако, било оно с Душаном Радовићем, за ког се није знало да ли је био већи песник или гробар. Да ли сте, можда, Ви то утврдили и како су текла Ваша навијачка препуцавања?

        - То је била честа тема наших незаборавних разговора. Душко је био најплеменитији и најдуховитији човек на свету. Само је требало мало дуже чекати да нешто смисли. А кад смисли, боље не може нико! Док је играо Рајко Митић, и он је био звездаш. Док сам радио у „Чику” писао сам (под туђим именом) савете навијачима Партизана. Као на пример, да им се призна бенефицирани пензијски стаж, јер за Партизан може играти било ко, а навијати само људи челичног здравља... - рекао је Бећковић, који је потом наставио:

        - То је све било намењено мом највољенијем другу. Познато је и оно што је рекла моја мајка: „Како може онако поштен и паметан човек да навија за Партизан?” Кад сам му то пренео, одговорио је: „Ја навијам за Партизан, али сам објективан!”. Иначе, волео сам многе Партизанове играче: Лазу Радовића, Шошкића, Јована Миладиновића... Да не говорим о Бобеку...

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари