3x3 кошарка: Дошли смо да останемо први!

СРБИЈА ДОШЛА И ДО ТРЕЋЕ ТИТУЛЕ ПРВАКА СВЕТА НА ПОСЛЕДЊА ЧЕТИРИ СВЕТСКА ПРВЕНСТВА

  • Много пре одлуке да 3x3 кошарка постане званичан спорт ми смо били први и надам се да ћемо и после првих Олимпијских игара бити ту где смо сада - каже Душан Домовић Булут

        Најбољи баскеташ света Душан Домовић Булут истакао је да није изненађен што је селекција Србије одбранила титулу најбољег на планети у француском Нанту.

        Србија је у финалу у савладала репрезентацију Холандије 21:18 и дошла до треће титуле првака света на последња четири Светска првенства.

        - Нисам изненађен уопште јер смо ми заиста пуно радили за ово. Људи када виде златну медаљу не виде оно све што је морало да се уради да би дошло до ње на крају. Много пре одлуке да 3x3 кошарка постане званичан спорт ми смо били први и надам се да ћемо и после првих Олимпијских игара бити ту где смо сада. Дошли смо да останемо први - рекао је Душан Домовић Булут, а преноси сајт КСС.

        MVP шампионата Дејан Мајсторовић додао је да је његова екипа одиграо јако добро цео турнир, победивши на свих седам мечева.

        - Није било лако, у групи смо последњу утакмицу играли против Порторика буквално за пролазак у даљу фазу такмичења. Одиграли смо сјајно до краја и тријумфовали. Против Холандије били смо перфектни у одбрани, агресивни и без грешке, потпуно смо заслужено одбранили титулу светског првака - навео је Мајсторовић.

        Њихов саиграч Марко Ждеро оценио је да је направљен велики успех за српску кошарку.

        - Само нас четворица знамо колико смо тренинга, труда, зноја и свега осталог уложили у Светско првенство. Буквално од 15. јануара нисмо изашли из сале. Захвалио бих се људима који су радили са нама Дукију Игњатову, Пеђи Камасију, Данилу Лукићу, као и људима из Кошаркашког савеза који су препознали квалитет и да треба да уложе у нас, председнику Даниловићу, потпредседнику Ракочевићу и Владимиру Кузмановићу - закључио је Мајсторовић.

        Српски баскеташи у четвртак путују у француски град Поатије, где ће се придружити женској репрезентацији у квалификацијама за Европско првенство.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари