У Евролигу директно - први из лигашког дела такмичења и победник Ф-4

АБА ЛИГА И ЕВРОЛИГА КОНАЧНО ПОСТИГЛЕ ДОГОВОР

  • У квалификације за Евролигу ће следећи најбољи из лигашког дела
  • Споразум који смо постигли дозвољава учесницима АБА лиге, који тренутно не испуњавају све услове учешћа у Евролиги 2013/14, да се региструју као домаћини у другом граду или другој дворани. То је веома важан принцип, који смо бранили читавим током преговора, оценио председник АБА лиге Радован Лорбек

        ЕВРОЛИГА је дала одговор челницима АБА лиге на питање који клубови из регионалне лиге имају право наступа у најелитнијем такмичењу на Старом континенту.

       На јесен ће у Евролигу први из лигашког дела такмичења као и шампион фајнл-фора, док ће у квалификације следећи најбољи из лигашког дела.

       Ово правило ће важити само за ову сезону, а од наредне ће само финалисти Ф4 моћи у Евролигу.

       Ако тим који буде најбољи у лигашком делу сезоне не испуњава услове који спадају у тренутни минимум за Б–лиценцу, Евролига ће променити сопствена правила о коначном поретку.

       То конкретно значи да места у Евролиги у следећој сезони добијају финалисти завршног турнира, а да у квалификације од два тима која су изгубила у полуфиналу завршног турнира иде онај клуб који је заузео боље место у лигашком делу АБА лиге.

       Услови су: дозвољена удаљеност од међународног аеродрома је по правилима Евролиге 100 километара, два хотела са четири звездице и међународни аеродром, дворана капацитета минимум 5.000 места за седење.

       Председник АБА лиге Радован Лорбек захвалио се Евролиги на разумевању.

       „Веома смо захвални Евролиги за њихово разумевање ситуације у којој се налазимо. Захваљујући нашим јаким радним везама са елитним такмичењем, успели смо да потпишемо уговор, виталан за клубове из региона. Споразум који смо постигли дозвољава учесницима АБА лиге, који тренутно не испуњавају све услове учешћа у Евролиги 2013/14, да се региструју као домаћини у другом граду или другој дворани. То је веома важан принцип, који смо бранили читавим током преговора”, нагласио је Лорбек.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари