Вулин: Војска Србије је гарант мира и права да сами одлучујемо ко су нам пријатељи

ПРИЈЕМ У ДОМУ ГАРДЕ ПОВОДОМ НОВОГОДИШЊИХ И БОЖИЋНИХ ПРАЗНИКА

  • „Нема успешне Србије без успешне војске, нема успешне Србије без моћне и снажне војске"

         МИНИСТАР одбране Александар Вулин оценио је вечерас у Београду да је Војска Србије гарант мира, слободе и независности, и "права да сами одлучујемо ко су нам пријатељи".

         Он је на пријему у Дому Гарде поводом новогодишњих и божићних празника навео да је Војска Србије чувала мир, као и наш начин живота, сигурност и стабилност, "и када је било најтеже", саопштило је Министарство одбране.

         Вулин је рекао и да Војска Србије постоји због чувања слободе, и због како је навео "права нашег народа да постоји, да говори својим језиком, да пише својим писмом, да мисли својом главом".

         „Снажна и храбра војска, опремљена и обучена, баш оваква каква Војска Србије и јесте и каква ће тек да буде, јесте гарант мира, слободе, независности и нашег права да сами одлучујемо ко су нам пријатељи, а непријатељи нас ионако сами препознају и пронадју и без наше жеље и воље", рекао је он.

         Према његовим речима, Војска Србије је увек у историји делила судбину свог народа и испуњавала све своје мисије.

         „Нема успешне Србије без успешне војске, нема успешне Србије без моћне и снажне војске", навео је Вулин.

         Истакао је и да је политика војне неутралности подржана политиком воље читавог народа, али и снагом војске да стоји иза те одлуке.

         Он је додао да је Војска Србије "војска земље која је одлучила да сама одлучује о себи", и како је навео "земље која доноси своје одлуке", и "никада другима неће радити оно што су други чинили њој".

         Свечаности су присуствовали државни званичници, представници верских заједница, дипломатски кор, припадници Министарства одбране и Војске Србије и бројне личности из јавног живота.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари