Вучић: Стефановић или његов отац одговараће ако су урадили ишта противзаконито

„И ЗА СЕБЕ И ЗА НЕБОЈШУ МОГУ ДА КАЖЕМ ДА СЛОБОДНО МОЖЕМО НА ПОЛИГРАФ“

* „Отац Небојше Стефановића је само запослен у тој фирми, није ни директор, ни власник, а ако је крив за било шта - нека одговара

* „Ако постоји сукоб интереса, Агенција за спречавање сукоба интереса треба да ради свој посао

* Најавио да ће у суботу бити отворен аутопут Ниш-Димитровград, а 19. децембра да се отвара Сурчин-Обреновац, док ће посебан део ићи иза Умке и Остружнице да брже може да се изађе на аутопут Милош Велики

________________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је синоћ да ће Небојша Стефановић или његов отац одговарати пред законом ако су урадили нешто противзаконито.

        "И за себе и за Небојшу могу да кажем да слободно можемо на полиграф'', рекао је Вучић у емисији Упитник говорећи о афери „Крушик“ и истакао да је о свему питао Стефановића.

        Истакао је и да он никада није учествовао у било каквом извозу оружја.

        Вучић је истакао и да је отац Небојше Стефановића само запослен у тој фирми, није ни директор, ни власник, а ако је крив за било шта - нека одговара.

        Указао је да су изнете бројне неистине и да они који имају неку ствар то треба да покажу надлежним органима.

„Куршик“ je био пред гашењем, Ваљево

није имало од чега да живи

        Ако постоји сукоб интереса, Агенција за спречавање сукоба интереса треба да ради свој посао, навео је председник Србије.

        Истакао је и да је за извоз оружја потребно пет дозвола и да то не ради само једно министарство.

        Истакао је и да је 2012. „Куршик“ био пред гашењем, да Ваљево није имало од чега да живи, а сада има више од 1.500 запослених, поново је кључна фабрика у Ваљеву, што је успех власти.

        Навео је да се сада ради и брза саобраћајница ка Ваљеву, што ће бити велики подстицај.

        Указао је и да наменска индустрија има велики значај за Србију и да је уложено 50 милиона евра за наменску, како би се увеле нове линије.

        Казао је да се 11.000 радника издржава од оружја.

        Најавио је и да ће у суботу бити отворен аутопут Ниш-Димитровград, а 19. децембра се отвара Сурчин-Обреновац, док ће посебан део ићи иза Умке и Остружнице да брже може да се изађе на аутопут „Милош Велики“.

Ја не браним лопове, нити плагијаторе

        Председник Србије рекао је да је Синиша Мали био оптужен за плагирање и осуђен унапред, а да му соле памет они који студирају по 15 година.

        Вучић је, у емисији "Упитник", на констатацију да је "политички кишобран" многима, да брани докторате, када се говори о случају Вулинове тетке и изјављује саучешће супругу жене која је погинула у несрећи у коју је био умешан Зоран Бабић, и да ли ће ти случајеви бити истражени, рекао да су, што се тиче Бабића, државни органи ефикасно истражили све.

        "Што се доктората тиче, никад нећу да браним лопове и плагијаторе. Ја сам завршио Правни факултет у Београду са одличним оценама и не пада ми на памет да себе ниподаштавам и своју диплома", објаснио је он додајући да не подноси да они који су најгори критикују оне друге.

        "Вређање Малог постаје 'политичко милосрђе', али када се покрене питање око Карапанџе и неке професорке, онда је то хајка, а за то је чуло много мање људи, него о Малом. Око Синише су водили хајку више година, а против њих је написано неколико написа. Дајте да имамо исте аршине", казао је он.

        Вучић је рекао да је одлучено да нема плагијата у раду Малог, али да фусноте није извлачио на најбољи начин.

        (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари