Вучић: Поводом КиМ играмо партију „шаха“ без даме и топа и покушавамо да извучемо пат

ТВРДИ ДА СЕ ИМОВИНА ФАМИЛИЈЕ ВУЧИЋ ОД 2012. НИЈЕ ПОВЕЋАЛА ВЕЋ - СМАЊИЛА

  • „Могу и да устанем од табле али замрзнута позиција нам неће вратити ни даму ни топа”
  • „Ако би се постигло компромисно решење са Приштином, којим ни једна ни друга страна не би биле сасвим задовољне, онда би у будућности, на пример, наша трговинска размена са Немачком могла да иде до 7 или 8 милијарди, смањила би се незапосленост, повећале плате“
  • Поводом навода да једна немачка компанија долази у Србију да би производила компоненте за електричне аутомобиле, поновио је да има нешто о чему не може да говори док инвеститор не заврши припреме. Прецизирао је да се ради о инвестицији у једно место у централној Србији која ће за тај регион бити „не спас него велика будућност и нада” јер би број запослених превазилазио број запослених у РТБ Бор или Железари

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је за РТС да, када је реч о КиМ, ми играмо партију шаха без даме и топа и покушавамо да извучемо пат.

        Истиче да је спреман да чује критику али да је важно наћи компромисно решење.

        Вучић је подсетио да је Немачка признала независност Косова и да верује да га немачка канцеларка Ангела Меркел није критиковала јер је поштовала његову храброст да изнесе другачија виђења и решења која нису стереотипна.

        „Ми играмо партију шаха без даме и топа и покушавамо да извучемо пат. Да нашег краља сатерамо у ћошак а да нам њихови пешаци не дозволе да се померимо и да извучемо реми”, рекао је Вучић.

        Додао је да је Србија у прошлости губила и да ништа није на нашој страни, као и да је тешко разумети примедбе у којима „кибицери не би да преузму одговорност већ чекају да будете поражени”.

        Додаје да не мисли да време ради за нас.

        „Могу и да устанем од табле али замрзнута позиција нам неће вратити ни даму ни топа”, објаснио је председник.

        Упитан да ли види икакав помак по питању постизања компромиса у Приштини и како види њихове најаве о дипломатској офанзиви како би преосталих пет земаља ЕУ које нису признале Косово то учиниле, Вучић каже:

        „То је смешно, то су њихове интерне игре”.

        Навео је да ће сутра у Бугарској, поред Могерини и других, вероватно разговарати и са Хашимом Тачијем.

        „Мој посао је да радим за интерес грађана Србије, без обзира на изборе, кампању. Састаћу се са свима њима у Софији. Наш је посао да радимо своје. Што се тиче Приштине, не видим снагу ни посвећеност. Ово је велики процес у коме ми морамо да размишљамо о себи, да видимо шта је то што је реално”, каже Вучић.

        Такође додаје да ако би се постигло компромисно решење са Приштином, којим ни једна ни друга страна не би биле сасвим задовољне, онда би у будућности на пример наша трговинска размена са Немачком могла да иде до 7 или 8 милијарди, смањила би се незапосленост, повећале плате.

        Говорећи о јучерашњим разговорима са Меркеловом, Вучић је навео да је јутрос погледао сајт немачке владе и да је био поносан што на сајту стоји вест да Србија јесте и биће партнер Немачке.

 

        „Велика ствар за нас и људи то треба да знају”, поручио је председник.

        Поводом навода да једна немачка компанија долази у Србију да би производила компоненте за електричне аутомобиле, поновио је да има нешто о чему не може да говори док инвеститор не заврши припреме.

        Вучић је прецизирао да се ради о инвестицији у једно место у централној Србији која ће за тај регион бити „не спас него велика будућност и нада”.

        „Не зависи све од нас, али верујем да ускоро крећу припремне радње”, навео је председник и додао да број људи који би били запослени превазилази број запослених у РТБ БОР или Железари.

        „Онда вам је јасно о како великој ствари је реч”, рекао је Вучић.

        Рекао је да је последњих дана био изложен разним оптужбама и увредама, али да он на поштен и одговоран начин ради свој посао, а да је важно да људи, пре београдских избора, чују шта неко нуди.

        Навео је да је у претходних 15 дана слушао да је убица, криминалац и да има седам кућа, али да имовина фамилије Вучић, не само да се није увећала у претходних пет година, већ се смањила.

        „Не, имам само једну и то минималне квадратуре некретнину. Извињавам се што су мој отац и мајка и пре 30 и пре 40 година радили па су имали и изградили кућу и стан, само што то неко крије. Извињавам се некоме што мој брат има стан али за који и даље плаћа кредит у швајцарцима ”, рекао је он.

        Нагласио је да му је то важно да каже зато што је председник свих грађана и да људи знају да на поштен, одговоран и марљив начин обавља свој посао.

        „Ја о њима да говорим нећу ништа, ни да ли су крали паре по манастирима ни шта су све друго радили. Њихова ствар. Мене само занима да људи знају чињенице”, нагласи је Вучић.

        Истакао је да мисли да је важније да људи чују шта неко нуди.

        Рекао је да ће бити урађен метро и канализација од Батајнице до Рипња јер има више новца и истиче да је то његов програм.

        Танјуг

Вучић: Имамо суфицит у буџету - можемо раније ићи на повећање плата и пензија

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је у првом месецу раст БДП-а био 4,2 одсто.

        Он је за РТС рекао да је Законом о буџету предвиђено да у фебруару буде дефицит 25 милијарди, али да ће, међутим, суфицит бити око 12 милијарди.

        „Дакле, то је за 170 или 180 милиона евра бољи резултат од очекиваног у само прва два месеца без једнократних уплата 'Телекома' или било кога другог“, рекао је Вучић.

        По његовим речима, то значи да ће се раније ићи на повећање плата и пензија.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари