Вучић: Могући су ванредни избори – ускоро доносим одлуку

„МОГУЋИ СУ АКО СИТУАЦИЈА СА КОСОВОМ ОСТАНЕ НЕПРОМЕЊЕНА, АКО ПРИШТИНА НЕ УКИНЕ ТАКСЕ“

* „Уколико нема укидања такси, нема разговора. Наш циљ је само да сачувамо тренутни мир и стабилност, а да се у будућности, некада, када дође до промене политичких актера или политичких околности, разговори наставе“

_______________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије најавио је данас могућност ванредних избора и додао да ће о томе одлуку донети ускоро.

         Он је рекао да су ранији избори могући уколико ситуација везана за Косово остане непромењена, односно уколико Приштина не укине таксе, па се разговори не наставе.

         „У том случају, могуће је да се иде и нешто раније на изборе, уколико таквих одлука буде, а да ли ће бити, видећемо”, рекао је Вучић новинарима.

         Он је рекао да ће о томе „доносити ускоро одлуку”.

         „Уколико нема укидања такси, нема разговора, јасно је, рекао је Вучић, да је наш циљ само да сачувамо тренутни мир и стабилност, а да се у будућности, некада, када дође до промене политичких актера или политичких околности, разговори наставити.

         Србија неће штитити никога ко је чинио злочине, али су потребни докази да делује, рекао је данас председник Александар Вучић, поводом разговора са делегацијом америчких сенатора у Минхену који се тицао и случаја Битићи.

         Он је ипак подсетио да су неки на власти били 13 или 14 година, а да ништа нису урадили по овом питању, а сада су, каже, решили да њему „ломе кичму”.

         Упитан да ли су амерички сенатори тражили хапшење Горана Радосављевића Гурија због случаја убиства браће Битићи, Вучић је новинарима казао да су сенатори само радили свој посао преневши му да су браћа Битићи били из њиховог „дистрикта” и да то траже њихови бирачи, преноси Танјуг.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари