Вучић: Ако је везана за Француску и Немачку - Србија не треба да се боји будућности

НАГОВЕСТИО НОВА ПОВЛАЧЕЊА ПРИЗНАЊА „РЕПУБЛИКЕ КОСОВА“

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић оценио је да је контакт успостављен са председником Француске Емануелом Макроном, с којим се јуче сусрео у Паризу, кључан за европски пут Србије и за њен економски опоравак.

        Вучић је у интервјуу за данашњи Курир рекао да је Француска уз Немачку водећа снага Европске уније и додао да је у разговору са шефом француске државе разговарао о европском путу Србије.

        „Важно је да се вежемо за Француску, као што је случај с Немачком, и онда нећемо имати никакве бојазни у будућности“, оценио је председник Србије.

        Додао је да је разговорано и о економским питањима.

        „Разговарали смо о новим инвестицијама Француске, о интересовању француских компанија за Аеродром Београд, Лафаржу и Меридијану и оним што је већ урађено у вези с прерадом отпада у Винчи. То ће бити највећа инвестиција у приватно-јавном партнерству тог типа у целом региону“, рекао је Вуић.

        Додао је да је у Паризу разговарао и с премијерима и председницима више земаља Африке, Азије, Аустралије и Океаније, између осталог и о Косову и Метохији.

         „Мислим да ћемо у будућности имати још повлачења признања“ независности Косова и Метохије, оценио је Вучић и додао да је важно да „Србија чврсто држи своје савезнике“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари