У Европској унији: Покварено месо, обојена туна, лажно млеко у праху, отровни јогурт...

У ЕУ ИЗВЕЛИ 41.000 ПРОВЕРА, ПРОБЛЕМ СРБИЈЕ ЈЕ ШТО У ЊОЈ НИКОМЕ НИЈЕ ДО ТОГА...

        ПОКВАРЕНО месо, хемијски обојена туна, лажно млеко у праху, отровни јогурт или резанци са бораксом и формалином неки су од многобројних производа заплењених у оквиру најновије истраге Европола о присуству фалсификованих и нестандардних производа хране и пића на тржишту у Европи.

        Укупно 749 људи је ухапшено, а истраге се настављају.

        Према подацима Европола и Интерпола, током четири месеца, од децембра 2017. до марта ове године, у 67 земаља заплењено је више од 3.620 тона и 9,7 милиона литара фалсификоване или нестандардне хране и пића, што је резултат више од 41.000 провера спроведених у продавницама, на аеродромима у морским лукама или у фабрикама.

        Вредност ове робе процењена је на 55 милиона евра.

        Белгија је затворила своју главну фабрику за прераду меса, а супермаркети су повукли месне производе са рафова после скандала са трулим месом. Оптуженој компанији укинута је дозвола за рад, пошто су провере показале потенцијални здравствени ризик у узорцима млевеног говеђег меса.

        Контролом су у месу намењеном људској исхрани нађени делови месног отпада и комади трупа који се користе за исхрану животиња.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари