The Independent позвао Британце да српску Нову годину дочекају у Београду

„А ХОТЕЛИ СУ НЕВЕРОВАТНО ПРИСТУПАЧНИ У ПОРЕЂЕЊУ СА ДРУГИМ ЕВРОПСКИМ ПРЕСТОНИЦАМА”

  • Британски лист  предочио читаоцима и да се дуж обала Саве и Дунава налазе сплавови који доприносе добро заслуженој репутацији Београда као мест где се води „један од најбучнијих ноћних живота у источној Европи”

          У РЕПОРТАЖИ о Београду, британски лист The Independent позива читаоце да 13. јануара прославе Нову годину по јулијанском календару у српској престоници.

          Предложио им је и које знаменитости да обиђу, где да једу, пију, купују.....

          „Дођите по другу дозу новогодишње вечери у Београд, где Српска православна црква користи стари јулијански календар, што значи да се све (обележава) 13 дана касније”, наводи се на порталу британског листа.

          Како истиче, и даље има времена за дочек „уз још једну ноћ прославе и ватромета у центру града”.

          Посетиоцима Београда предлаже се да обилазак започну у Кнез Михаиловој улици, као и да прошетају Калемегданом, истраже „преуређену обалу” Саве код Савамале...

          Напомиње да се дуж обале Саве и Дунава налазе сплавови који доприносе добро заслуженој репутацији Београда као мест где се води „један од најбучнијих ноћних живота у источној Европи”.

          The Independent примећује и да је једна од највећих православних цркава на свету - Храм Светог Саве видљив из свих делова града.

          Посетиоце позива и да се попну на врх Куле Гардош у Земуну одакле се, како наводи, пружа поглед на кровове од црепа, са Дунавом и Старим градом у позадини.

          Наводи се и да су хотели у Београду „невероватно приступачни” у поређењу са онима у другим европским престоницама, као и да је велики избор ресторана и да се нови стално отварају.

          Истиче и да се у Кнез Михаиловој налазе бројни бутици, а да Београд има много пијаца, од којих је најбоља, оцењује, на Врачару.

          „Калинић пијаца има вртоглав број тезги које продају локалне производе, као и месаре и продавце рибе”, указује The Independent.

          На порталу се посетиоцима објашњава да је динар валута која се користи у Србији, да су напојнице добровољне, али уобичајено износе 10 одсто, да је коришћење трамваја и аутобуса „веома јефтино”...

          Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари