Поверење у Путина 2017. имало 57,7 одсто Руса, а у марту 2018. - 58 одсто Срба

НИЈЕ ИЗНЕНАЂЕЊЕ: ВЛАДИМИР ПУТИН ЈЕ ГОДИНАМА НАЈПОПУЛАРНИЈИ СТРАНИ ЛИДЕР У СРБИЈИ

        У НЕДЕЉУ недељу, 18. марта, грађани Русије одлучиће ко ће бити на челу највеће земље света у наредном шестогодишњем мандату.

        Према свим истраживањима, досадашњи шеф државе Владимир Путин задржаће председничку функцију, уз процену да је могуће да освоји и до 70 одсто гласова.

        А колико у њега верују Руси, толико поверења имају и грађани Србије.

        Према анкети државног Сверуског центра за истраживање јавног мњења (ВЦИОМ), поверење у председника Русије у децембру је достигло максимум за 2017. годину - 57,7 процената, а према истраживању агенције „Фактор плус” и „Политике“, спроведеном од 9. до 13. марта, поверење грађана Србије у Путина износи 58 процената. У поређењу са још шест светских државника, грађанима наше земље он улива највеће поверење.

        То није изненађујуће, будући да је Путин годинама најпопуларнији страни лидер у Србији, о било чијим истраживањима да је реч и по било каквој методологији да су рађена.

        Нарочито високи проценти за њега, који су ишли и више од 70 одсто, добијају се када се испитаницима постави питање тако да морају да се одлуче за једног од понуђених кандидата. У томе је, заправо, и разлика између мерења нивоа поверења у неког лидера и његовог изборног рејтинга, који је по правилу виши.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари