Московски експерт: Срби ће опстати само ако у Србији буде „руски Бондстил”

ВИКТОР КОЛБАНОВСКИ ЈЕ ДИРЕКТОР РУСКОГ БАЛКАНСКОГ ЦЕНТРА ЗА МЕЂУНАРОДНУ САРАДЊУ

  • „Американци и њихови штићеници косовски Албанци прешли су све црвене линије. И баш због тога, због формирања војностратешког баланса на Балкану, неопходна је снажна војна помоћ Руске Федерације Србији, односно оснивање руске војне базе, наравно, уз претходну сагласност и дозволу српског руководства. У том случају би даљи напори председника Вучића и његових сарадника за очување Косова и Метохије у саставу Србије имали одличну перспективу“
  • Аналитичар Александар ПАВИЋ: Наша земља може сачувати свој суверенитет и интегритет само уз помоћ пријатељске Русије

         ВИКТОР Колбановски, московски експерт за балканска питања, каже да би у Србији требало отворити руску војну базу, као одговор на америчко присуство на Косову и њихову базу Бондстил.

         Колбановски објашњава да би од руске базе у Србији било вишеструке користи за мир на Балкану и да би та база пресудно помогла Србији у настојањима за очување Косова и Метохије.

         Колбановски, који је и директор Балканског центра за међународну сарадњу из Москве, наводи да је сада одлука на политичарима.

         - Платформа такозване владе у Приштини о формирању 'Војске Косова' сведочи о томе да су Американци и њихови штићеници косовски Албанци прешли све црвене линије. И баш због тога, због формирања војностратешког баланса на Балкану, неопходна је снажна војна помоћ Руске Федерације Србији, односно оснивање руске војне базе, наравно, уз претходну сагласност и дозволу српског руководства. У том случају би даљи напори председника Вучића и његових сарадника за очување Косова и Метохије у саставу Србије имали одличну перспективу, јер би уз њих стајала реална војна снага... - навео је Колбановски за Информер непосредно након што је на руској државној телевизији Русија 24 изложио ову идеју.

         Он је додао да би руска војна база у Србији била кључна за опстанак српског народа на Балкану.

         - Само овакав сценарио може зауставити даљу агресију косовских Албанаца и других негативних фактора на овим просторима, посебно имајући у виду Прешево, 'Тиранску платформу' у Македонији, децентрализацију Црне Горе, као и унитаризацију Босне и Херцеговине - додао је Колбановски.

         Коментаришући овакав предлог из Москве, аналитичар Александар Павић каже за Информер да наша земља може да сачува свој суверенитет и интегритет само уз помоћ пријатељске Русије.

         - Слажем се са идејом о потреби постојања руске базе код нас. Русија је једини поуздани и искрени војни савезник којег Србија има. С друге стране, Србија је једино преостало место у Европи где Русија наилази на отворена врата. Нема сумње да су намере водећих НАТО држава према Србији не смо неискрене већ и агресивне, па можемо да их неутралишемо само чврстим савезом са Русима - објашњава Павић.

          http://informer.rs/vesti/politika/379657/rusija-hoce-vojnu-bazu-u-srbiji...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари