Изненадне инспекцијске провере по амбасадама Србије у свету

ВЕЋ ОБАВЉЕНЕ У БЕЧУ И БРАТИСЛАВИ - У ГЛАВНОЈ УЛОЗИ ИВИЦА ТОНЧЕВ

Ивица Тончев

        ТИМ Министарства спољних послова задужен за надзор рада амбасада Србије и конзулата широм света, на чијем је челу државни секретар МСП Ивица Тончев, започео је са ванредним надзорима рада у дипломатско-конзуларним представништвима, пишу данашње „Вечерње новости“.

        „Контролори“ су до сада ненајављено обишли амбасаде у Бечу и Братислави, а предвиђено је да се у наредном периоду ради провера што више наших дипломатских „филијала“, не само у Европи већ и на удаљенијим дестинацијама.

        Тим који предводи Тончев припрема детаљне извештаје о сваком надзору који се, са препорукама, достављају шефу дипломатије Ивици Дачићу.

        Према речима саговорника „Новости“, све ће неправилности бити забележене, а у зависности од евентуалних пропуста шефовима и запосленима у ДКП прете озбиљне санкције, док тамо где надзор покаже да је све било „под конац“ биће изречене похвале и препоручене награде за амбасадоре.

        То ће се односити на она ДКП која функционишу беспрекорно и која показују проактивност у промоцији интереса земље.

        Према писању „Новости“, „чешља“ се апсолутно све - од финансија до безбедности ДКП и нивоа комуникације која се остварује са земљом пријема, као и са српским расејањем.

        Амбасадори нису са великим одобравањем прихватили акцију ванредних контрола а посебно су незадовољни „фактором изненађења“, односно тиме што се провере дешавају изненада и без најаве, пише београдски дневник.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари