Историчар Мултатули: Никаквог Синђелића никада нисам срео – то је провокација против Русије

 „ВИЈЕСТИ” ПРЕНЕЛЕ ДЕМАНТИ ЧОВЕКА КОЈЕГ ЦГ-ТУЖИЛАЦ ПОКУШАВА ДА УПЛЕТЕ У ЛАЖНИ ДРЖАВНИ УДАР

  • „Циљ провокације може да буде и тежња да се на неки начин амнестира антируски курс црногорске владе пред очима властитог народа који све више постаје свестан да је такав курс кобан”

          ИСТОРИЧАР Петар Мултатули се огласио поводом повезивања са наводним покушајем државног удара на дан избора у Црној Гори 16. октобра 2016. године.

          Мултатули је поручио да не познаје Сашу Синђелиће нити Едуарда Широкова и да је мислио да се ради о несланој шали.

          Синђелић је њега означио као “Ивана” који је био у стану где је полиграфски испитиван и да га је видeо само тада, и то након што му је на претресу показана фотографија на захтев државног тужиоца Саше Чађеновића.

          Синђелић је казао да је на фотографији Иван, али да је написано друго име и да пише Петар Малтитули.

          “Ова слика довољно говори о свему. Овога човека није могао нико други да намести до они, ја сам се састао сам са њим и Едијем и никоме га нисам помињао”.

          Ево изјаве историчара Петра Мултатулија у целини:

          “У јавности су се појавиле информације да је на судском процесу у Подгорици, о наводном државном удару, неки заштићени сведок Синђелић, показао моју фотографију и изјавио да сам ја, заједно са неким Едуардом Широковом, тобоже припремао и организовао државни удар у Црној Гори.

          Знате, када сам први пут чуо за ово, помислио сам да је реч, или о нечијој несланој шали, или о изјави психички болесне особе. Међутим, кад се испоставило да је ствар озбиљна, сматрао сам да ми је дужност да саопштим сlедеће: по образовању сам историчар, магистар историје, у Руском институту за стратешка истраживања бавио сам се историјским питањима. Немам и никада нисам имао било какве везе са обавештајним службама и њиховим технологијама.

          Не познајем и никада нисам видио неког Синђелића и Широкова.

          Никада и ни по каквим становима нисам расправљао ни чинио било какве планове за државни удар и сусретао се са тим људима.

          Не знам ни шта су полиграфи, које сам гледао само по шпијунским играним филмовима.

          Ове изјаве доживљавам или као грешку човека који ме је на фотографијама видeо, или је реч о провокатору.

          Циљ ове провокације може да буде дискредитација политике Руске Федерације по читавом свету и тежња да се на неки начин амнестира антируски курс црногорске владе пред очима властитог народа који све више постаје свестан да је такав курс кобан. Не налазим друга објашњења ове провокације”, поручио је Мултатули у видео објављеном на на YоуТубе страници Двуглавый Орел.

          http://www.vijesti.me/vijesti/oglasio-se-multatuli-nikada-u-zivotu-nisam...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари