Дрецун: Весељи је - уз Вашингтон - права адреса за информације о убиству Оливера Ивановића

„ШИК, КОЈИ ЈЕ НАСТАО У ОКВИРУ ОВК, ВЕЋ ГОДИНАМА ПОКУШАВА ДА ДЕСТАБИЛИЗУЈЕ СЕВЕР КОСОВА“

Кадри Весели

        АЛЕКСАНДАР Вучић за њега каже да је „прави господар Косова”, а Милорад Дрецун поручује да је уз Вашингтон он права адреса која треба да пружи информације о убиству Оливера Ивановића у Косовској Митровици.

        Кадри Весели (1967), председник косовске скупштине и лидер Демократске партије Косова (ДПК), дошао је у жижу јавности не само због ратоборних изјава да ће наоружани Албанци доћи до Ниша, већ и због тога што је био на челу обавештајне службе ШИК која је настала у оквиру ОВК, а чије ће злочине истраживати Специјални суд.

        Весели је, случајно или не, дан уочи мучког убиства Ивановића, запретио Србији да ни не покушава да се врати на Косово, јер ће добити заслужени одговор свих Албанаца који се неће зауставити до Ниша.

        Вучић је на овакве претње Веселију поручио да у Ниш може да дође само као туриста: „Тешко је да говорите о нечему кад имате свакодневне претње, где онај ко је прави господар на Косову, а то нису ни Тачи, ни Харадинај, већ Кадри Весели, и то сви који познају ситуацију на Косову добро знају, а који говори да се Албанци неће зауставити до Ниша”.

        Председник Скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун сматра да је Весели и даље шеф Тачијеве илегалне обавештајне службе и да од њега треба тражити информације о убиству лидера ГИ „Србија, демократија правда”.

        „ШИК располаже информацијама ко стоји иза убиства, ко су извршиоци, налогодавци. Они више година покушавају дестабилизацију север Косова”, тврди Дрецун.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари